Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü sözleşmeden kadroya geçen personelin eş durumu tayininin de yer aldığı atama işlemleriyle ilgili genel bir yazı yayımladı.

KISITLAMA YOK!

Yazının yayımlanmasının ardından sağlık personellerinin dahil olduğu sosyal medya grupları ve bazı instagram hesaplarında genelgede geçen şartların farklı yorumlanarak yanlış algılandığı görülürken herhangi bir kısıtlamanın yapılmadığı da anlaşıldı.

YANLIŞ ALGI OLUŞTURULDU

Sağlık Bakanlığı yazısında 1 yıllık hizmet süresini tamamlamış olanların 663 sayılı KHK’nın 45/A maddesinde tanımlanmış olan aile birliği yani eş durumu mazeretinden yararlanamayacağını dair yanlış bir değerlendirme sağlık camiasında oluşturulmaya çalışılıyor.

BAKANLIĞIN YAYIMLADIĞI YAZI İÇİN TIKLAYINIZ.

7433 sayılı kanun ve 663 sayılı KHK uyarınca kadroya geçen sağlık personelinin bulunduğu ilde 1 yıl görev yapması durumunda, belirtilen şartlarda aile birliği yani eş durumu mazeretine bağlı yer değişikliği yapabileceği açık ve nettir

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yazıda da bu hükmün uygulanmayacağına dair herhangi bir açıklamaya yer verilmediği de görüldü.

Özetle kadroya geçen sağlık çalışanlarının haklarının ellerinden alındığına dair sağlık camiasında oluşturulmaya çalışan yanlış bilgi oluşturmaya çalışanlara itibar edilmemesi gerekmektedir.