HANGİ YETKİ İLE BU KAYIRMACILIK YAPILIYOR!

2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonuçlarına göre atama kararı sonuçlanan personellerin ayrılışlarını 30 gün içerisinde yapmaları gerekiyor. (Bunun istisnaları ilan metninde yer almaktadır) 30 gün içerisinde ayrılış yapmayan personelin ise atama kararlarının iptal edileceği ilan metninde açık ve net yer alıyor. Ancak tüm bu açıklık ve netliğe rağmen kim yada kimlerin talimatları ile 30 günlük sürenin dolmasına rağmen  Ç.K.Y.S sisteminin açıldığı ve geriye dönük ayrılış tarihinlerinin girildiği merak konusu oldu. 

 # Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün tepe yönetim isimlerinden tanıdığı olmayanlar, bu isimlere ulaşamayanların Bakanlık ikinci sınıf personeli mi oluyor? 

 # Geriye dönük tarihler kimler için girildi ve bu kişilerin sayısı kaç? 

İlan metni delinerek mevzuata aykırı Ç.K.Y.S. sistemini açarak usulsüz ayrılış tarihi girildiği iddiaları istenirse Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından datalar kontrol edilerek çok kolay bir şekilde netleştirilebilir. Tabiki istenirse…. Bunun içinde hak ve hukuk inancını yitirmeyen yöneticilerin taşın altına elini koyması gerekiyor!!

2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası İlan Metni 

Madde 2) Birinci madde kapsamındaki kısıtlamaya tabi personel hariç olmak üzere 2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içerisinde yapılacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecektir. Ancak 30 (otuz) gün içerisinde ayrılamayacaklarına dair yasal mazeretlerini belgelendirmeleri halinde atamaları iptal edilmeyecektir

Madde 13. d)’de “Aylıksız izinde olan (doğum, askerlik vb.) personelin başvuruları kabul edilecek olup bu kapsamda yerleşen personelin kura tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içinde göreve başlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde atamaları yapılmayacaktır.” 

ilan metnini incelemek isteyenler için tıklayınız.

 # Kuraya katılan herkes için adil ve hakkaniyetli uygulanması gereken bu maddeler kim veya kimlerin talimatıyla birileri için esnetildiği sağlık camiası tarafından merak ediliyor.

 # Kura ile belirlenen ve ilan metniyle sürecin tüm detaylarının önceden duyurulmuş olmasına rağmen kimler hangi yetki ve güçle kayırmacılık yapabiliyorlar?