İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde akıl almaz bir olay yaşandı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 63 yaşındaki kanser hastası N.C.'ye cinsel saldırıda bulunan 30 yaşındaki erkek hemşire Emre Kale, duruşmadaki iyi haline rağmen cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bilincini kaybetti

Olay, 24 Nisan 2023'te başladı. Akciğer kanseri teşhisi konulan N.C., Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak durumu kötüleşerek 5 Mayıs'tan itibaren bilincini kaybetti. İddiaya göre, N.C., Yoğun Bakım ünitesinde yatarken, 17 Mayıs'ta hemşire olarak görev yapan Emre Kale'nin cinsel saldırısına uğradı. Olayı fark eden bir diğer hemşire, durumu üstlerine bildirdi. Hastanenin güvenlik kameraları incelendiğinde saldırıya dair kanıtlar bulundu ve polise bildirildi.

Eşiyle yemek yerken gözaltı!

Polisin başlattığı soruşturma sonucunda şüpheli Emre Kale, eşiyle birlikte bir mekanda yemek yerken gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddeden Kale, "Hastaya verdiğim ilaçlar, hastanenin elektronik sisteminde kayıtlı ilaçlardır. Görüntülerin devamı için eklemem gereken bir şey yok" şeklinde savunma yaptı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen Kale, tutuklandı.

Görevi kötüye kullanma

İddianamede yer alan ifadeler ve toplanan deliller ışığında savcı, Emre Kale hakkında, 'Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı' ve 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme' suçlarından toplam 40,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İddianame, İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın geçen yıl 1 Aralık'taki duruşmasında savunma yapan sanık Emre Kale, olayı anlatarak, "Böyle bir utanç verici olaydan dolayı anıldığım için çok üzgünüm.

Kamuda Lojman Adaletsizliği: Bedavadan Biraz Pahalı Lojmanlar Kamuda Lojman Adaletsizliği: Bedavadan Biraz Pahalı Lojmanlar

Cinsel organımı…

Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim. Cinsel organımı çıkardım ve 2-3 dakika öyle durdum. Hem pişmanlık hem de bir görgü tanığının içeri girmesiyle vazgeçtim. Başka bir şey yapmadım" ifadelerini kullandı. Sanık ayrıca zaman zaman ne yaptığını hatırlamadığı durumlar olduğunu ve ailevi sıkıntılar yaşadığını da belirtti.

Davanın bugünkü karar duruşmasına tutuklu sanık Emre Kale ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, taraflara son sözlerini sorduktan sonra kısa bir ara verdikten sonra kararını açıkladı. Hakimlerden biri iyi hal uygulanmaması yönünde şerh koymasına rağmen, sanık Kale'ye duruşmalardaki iyi hali göz önüne alınarak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.