Doğuştan vajinası olmayan kadınların vücut boşluğundaki dokulardan vajina ve rahim ağzı yaparak sağlıklarına ve doğurganlık özelliğine kavuşturan hatta litaratürde olmayan vakalara imza atan bir doktora çeşitli mobbigler uygulayarak mesleğini yapamayacak hale getiren doktor Naim Ünsal'ın hastaları Denizliekspres Haber merkezine ulaşarak yaşadıklarını anlattılar.

Yaklaşık 1 sene kadar önce kendisi gibi doktor olan eşinin memleketi Acıpayam’a atanan ve Acıpayam Devlet Hastanesi’nde kendisini hastalarına ve bilime adayan Doktor Naim Ünsal'ın, hastalarının anlattıklarına göre başına gelmeyen kalmadı.

Denizliekspres internet Gazetesi’nin haber merkezine ulaşan Doktor Naim Ünsal'ın hastalarının anlattıklarına göre İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Naim Ünsal hakkında soruşturma başlatarak, “Dr. Naim Ünsal’ın hastalarından bıçak parası aldığı iddiasıyla hastaların tek tek ifadelerine başvurup böyle bir şey olup olmadığını araştırmış”

BERNA ÖZTÜRK VE HULİSİ DENİZ AMELİYATIMA KARŞI ÇIKTILAR

Haber merkezimize ulaşan Dr. Naim Ünsal’ın hastaları konuyu CİMER’e kadar taşıdıklarını ve Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten ve Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Hulisi Deniz Oğuz’dan şikayetçi olduklarını söylediler.

Dr. Naim Ünsal’ın hastalarından 22 yaşında genç bir kadın, başka hastanelerde ve başka doktorlar tarafından 16 kez ameliyat olduğunu ve hiçbir sonuca ulaşılamadığını, ancak Dr. Naim Ünsal sayesinde sağlığına kavuştuğunu anlattı.

Genç hasta Denizli’ye uzak bir şehirden geldiğini, Dr. Naim Ünsal’ın hastalığı ile ilgili kendilerini bilgilendirdiğini ameliyata karar verdikleri anda Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hulusi Deniz Oğuz’un ameliyata karşı çıktıklarını söyledi.

BERNA ÖZTÜRK VE HULİSİ DENİZ YÜZÜNDEN ÖLECEKTİM

Genç kadın ameliyatına izin verilmediği için mecburen 18 saatlik memleketlerine geri dönmeyi düşünürken birden ağrılarının fazlalaşması nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde acile alındığını söyledi. Genç kadın doktorları Naim Ünsal’ı arayıp bilgilendirdiklerini ve hemen doktorun geldiğini, rahmin patlayıp iç kanama geçirdiğini söylemesiyle acil ameliyata alındığını belirtti. Naim Ünsal’ın hiçbir şey düşünmeden ameliyat ettiğini ve bunun karşılığında da kendilerinden bir kuruş para almadığını dile getiren genç kadın şu an sağlığının çok iyi olduğunu söyledi.

BENİ ARAYIP BIÇAK PARASI ALIP ALMADIĞIMI SORDULAR

Genç kadın sağlığına kavuşmuş olmasına rağmen kendisini arayıp Dr. Naim Ünsal’a bıçak parası verip vermediklerini sorduklarında çok şaşırdığını ve asla böle bir şeyin olmadığını, tam tersine, “Doktorum kendini riske ederek bu ameliyatı yaptı ve beni sağlığıma kavuşturdu. Denizli İl Sağlık Müdürü ve Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi az daha benim ölümüme sebep oluyorlardı. Zaten kendilerini de CİMER’e şikayet ettim” diye konuştu.

HIV POZİTİF DİYE AMELİYATIMI ENGELLEMEK İSTEDİ

Dr. Naim Ünsal’ın başka bir hastasının bize anlattıkları ise resmen kan donduran cinstendi. HIV pozitif diye Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekiminin kendisinin ameliyatını engellemek istediğini kaldığı süre içinde de kendisine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaptığını söyledi. Denizli Acıpayam Devlet Hastanesine geldiğinde HIV pozitif olduğunu başhekimin bildiğini dile getiren hasta ameliyatı için karar verilmesine rağmen günlerce oyaladığını bağırsak temizleme bahanesiyle ameliyatının hep ötelendiğini anlattı. İki gün olması gereken bağırsak temizliğinin dört gün devam ettiğini ve en sonunda Dr. Naim Hocanın bu olaya itiraz ettiğini ve kendisini ameliyat ettiğini dile getirdi.

Yaşadıklarını CİMER’e şikayet ettiğini söyleyen hasta Dr. Naim Ünsal’ın kendisinden kesinlikle para almadığını, doktoruna atılan iftiralar için çok üzüldüğünü belirtti.

DOKTORLAR DENİZLİ’DE OTURUYOR, BU SAATTE HASTANEYE GELEMEZ

Dr. Naim Ünsal tarafından önemli bir operasyon geçirdiğini ve kendisiyle çok yakından ilgilendiğini ve asla kendisinden bir para talebinde bulunulmadığını söyleyen başka bir hasta, Acıpayam Devlet Hastanesi’nde daha korkunç boyutlardaki sorunları ortaya çıkardı.

Hasta operasyon geçirdikten bir süre sonra gece yarısı birden korkunç bir baş ağrısı yaşadığını belirterek Dr. Naim Ünsal’a haber verdiklerinde anında hastaneye geldiğini belirterek, “Geçirdiğim operasyondan beş gün sonra falan korkunç bir baş ağrısı yaşadım. Eşim doktorumuz Naim Hocaya haber verdi. Naim Hoca anında hastaneye geldi. Dahiliye, Kardiyoloji ve Nöroloji  uzmanına haber verilmesi gerektiğini söyledi. Doktorların Denizli’de oturduğunu ve o saatte hastaneye gelemeyeceği cevabı üzerine Naim Hoca, ‘Nasıl gelemez? Burada bir tavuk mu yatıyor, bu ne sorumsuzluk’ dedi. Naim Hoca bizden bir kuruş para talep etmedi. Eğer sorgulanacak birileri varsa, o hastanedeki diğer sorunlara ve diğer doktorlara bakılsın. Gece hastaneye gelemeyecekse insan neden doktor olur? Doktor görev yaptığı yerin dışında başka bir yerde mi oturur?” şeklinde konuştu.

ÜNSAL; İSTİFA ETTİM, İSTİFAM PANDEMİDEN DOLAYI KABUL EDİLMEDİ

Kadın Doğum uzmanı Dr. Naim Ünsal’ın tek tek hastalarının aranarak bıçak parası alıp almadığı konusunda sorgulanması, bunların öncesinden hastalarına yapılması gereken operasyonların ve tedavilerin engellenmesi, Acıpayam Devlet Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün mobbinglerinden bıktığı için istifa ettiği iddiaları üzerine kendisine ulaştık. Ünsal; istifa ettiğinin doğru oluğunu ancak pandemiden dolayı kabul edilmediğini, konuyla ilgili daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.

BÜTÜN BELGE VE BİLGİLER HABER MERKEZİMİZDE SAKLI

Not: Haber merkezimize ulaşan hastaların özel durumlarından dolayı isimlerini açıklamadık. Ancak tüm belgeler, haber merkezimizde mevcuttur.

Denizli Ekspres