Araştırma Hastanesi özellikle Yıldırım bölgesinin sağlık yükünü büyük ölçüde tek başına üstlenen hastanenin yapımının üzerinden 19 yıl geçti.

2002 yılında SSK bünyesinde hastalara hizmet vermeye başlayan hastane, 2005 Yılında SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına bağlanması ile Devlet Hastanesi, 30 Aralık 2009 tarihinden itibaren ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tescillendi.

Bursa’nın sağlık üssü Yüksek İhtisas  Hastanesi’nin son yıllarda bakımların eksik veya yetersiz olarak yapılmasından kaynaklı olduğu iddia edilen yağmur suyu sorunuyla boğuşuyor. Sağlık alanında önemli hizmet yatırımlarına sahne olan Bursa’ya yakışmayacak görüntülerin zaman zaman oluştuğu hastanede yağmur suyu kabusu sürüyor.

Bursa Haberdar Gazetesi’nin geçtiğimiz gün gündeme getirdiği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı 2018 yılında açılan Kalp Merkezi’nin sorunları belirsizliği korurken Bursa’da şiddetini arttıran sağanak yağmur ile birlikte Yüksek İhtisas Hastanesi’nin içinde de benzer görüntüler ortaya çıktı. Koronavirüs salgınına karşı çok önemli bir sorumlulukla Bursa’nın başarılı bir sınav vermesinde rol oynayan hastanenin aynı performansı hastane içine akan yağmur sularına karşı gösterememiş olması vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti.