Bilindiği üzere, hastane binası arkasında otopark olarak kullanılan geniş bir alan mevzuat gereği asfaltlanamıyor, çevre düzenlemesi yapılamıyordu.

Hastaneden sağlık hizmeti alan çok sayıda Çorumlu, kışın yağışlı havalarda çamura dönüşen otopark alanının asfaltlanmamasını eleştiriyor, tepki gösteriyordu. Hastane yönetimi de, mevzuat gereği söz konusu alana asfalt yapılamadığını ifade ediyordu.

Çorum Belediyesi'nin desteği, HİTÜ Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeni Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli ve hastane yönetiminin çabaları sonucu uzun süredir yaşanan problemin çözüme kavuşturulması yönünde somut adım atıldığı belirtildi.

Otopark alanı, yeşil alan da korunarak kısa süre içinde mıcır atılıp çamurdan kurtarılacak. Çorum Belediyesi de kısa süre içinde söz konusu alanı asfaltlayacak. Otopark alanı çevresinde de hastaneden hizmet alanların oturup dinlenebileceği şekilde çevre düzenlemesi yapılacak.

ÇOK KATLI OTOPARK RAHATLATILACAK

Bu arada hastane yönetimi çok katlı otaparkta da yeni düzenleme yaparak daha fonksiyonel hale getirecek çalışmalara başlıyor.