Anayasa Mahkemesi memuriyete yeni atanacak personelin güvenlik soruşturmasını her ne şartta olursa olsun iptal etmemiştir. Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği güvenlik soruşturması meselesi hiç bir şarta bağlanmadan OHAL kapsamında yaptırılan güvenlik soruşturmalarıdır. CHP li Milletvekillerinin Anayasa Mahkemesine başvurarak iptal ettirdikleri hali hazırdaki yaptırılan güvenlik soruşturmaları için Resmi Gazetede yayınlanan görüşleri şu şekildedir. 

170 maddedede belirtildiği gibi memuriyete atanacak personelin güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yaptırtılması kuralı kanun koyucunun yetkisinde olduğu ancak 171. maddede belirtildiği gibi bu konuda herhangi bir düzenlemenin yapılmadığı belirtilmektedir. Hepinizin bildiği gibi TBMM de görüşülen bütçe kanunundan sonra Hükümet güvenlik soruşturması kanununu çıkartacağını ifade etmiştir. 

Hal böyle olunca 2019/7 ile atanacak personelin atanma işlemleri sürecinde bahse konu kanun çıkar ise bu atanacaklara güvenlik soruşturması yapılacaktır.