Mersin Şehir Hastanesinde kimsenin olmadığı bir odadan doktor önlüğü çalan M.K.U. kendisini hekim olarak tanıtarak muayene olmasının ardından hastaneden ayrıldı.

Gece saatlerinde tekrar hastaneye dönen M.K.U. Kadın Doğum Polikliniğinin girişinde üzerindeki önlükte bulunan giysi alarm sisteminin çalışması sonucunda yakayı ele verdi.

Mersin Şehir Hastanesi KBB polikliniğinde muayene olmaya giden M.K.U., hastanedeki boş bir odada bulunan doktor önlüğünü alarak giydi.

Üzerindeki doktor ünlüyle KBB doktoruna kendisini hekim olarak tanıtan, rahatsızlığını belirterek muayene olan M.K.U. daha sonra önlükle hastaneden ayrılarak gece saatlerinde tekrar dönüş yaptı.

Kadın Doğum Polikiliniği’ne girişte M.K.U.’nun üzerindeki hekim önlüğünde tespit edilen giysi alarm sistemi çaldı. Görevliler, M.K.U.’nun yanına gelerek hekim olup olmadığını kontrol etti.

MESLEĞİ MERAK ETMİŞ

“Gündüz öteki bir hekim arkadaşıma muayene oldum. O sırada önlükler karıştı sanırım. Ben anestezi hekimiyim” diyen M.K.U., başka bir önlük talep etti. Bunun üstüne meydana getirilen kontrolerde M.K.U.’nun hekim olmadığı anlaşılınca polise teslim edildi. Gözaltına alınan M.K.U. ifadesinde, “Boş odadan önlük alıp muayene oldum. Gece de hekimliği merak ettiğim için sağlık kuruluşuna geri geldim. Kadın doğum servisine girerken önlükteki alarm çaldı. Görevliler yanıma geldi, hekim olmadığım meydana çıktı” dedi. M.K.U., Emniyet’teki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi.

AMBULANSTA YAKALANMIŞTI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi gören bir hasta, yakınları tarafınca İstanbul’a götürülmek istenmişti. İstanbul’da hizmet veren özel bir firmaya ait ambulansla hasta Van’dan yola çıkarılmıştı. Erzincan’da ambulansı durduran polis, beyaz önlüklü olduğu görülen ve kendisini ‘çocuk hekimi’ olarak tanıtan vazifeliden ‘hekim’ kimliğini göstermesini istemişti. Doktor kimliğinin olmadığını bildiren Osman Çakmak, Emniyet’e götürülmüştü. Çakmak’ın ‘dolandırıcılık’, ‘kamu vazifesini usulsüz üstlenmek’ suçlarından kaydı olduğu belirlenmişti. Savcılıktaki ifadesinde, “Ben bir hata yaptım, cahillik ettim, pişmanım” diyen Çakmak, adliyede serbest bırakıldı.

‘ÇAPA’NIN GURURU’

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan ve öteki hekimlerin phelenip şikâyette bulunmasıyla gözaltına alındıktan sonra düzmece diploma ile hastanede vazife yapmış olduğu anlaşılan Ayşe Özkiraz da tutuklanmıştı. Özkiraz’ın geride bıraktığımız ekim ayındaki doğum gününde Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne, “Çapa’nın gururu seni seviyoruz. İyi ki doğdun Dr. Ayşem” yazılı çelenk yollattığı da meydana çıkmıştı. Ayşe Özkıraz’ın Tokat’ta yaşam sürdüren babası Ali Özkiraz da “Yıllardır beni de kandırmış. Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin TL para aldı” demişti.