Özellikle atama ve özlük birimleri başta olmak üzere Sağlık Bakanlığında neredeyse hiçbir birimin telefonuna ulaşılamıyor. Sağlık Bakanlığının telefonlar ya hiç açılmıyor ya da açılsa da ilgili yer bulunamıyor.

750 BİNE yakın personeli bulunan bir Bakanlığın telefonlarının açılmamasına yıllardır çözüm üretememesi idari bir boşluk olarak değerlendirilirken, genel müdürler dahi değişse personel yine bildiğini okumaya devam ediyor.

DAİRE BAŞKANLARI TELEFONLARA BAKTIRAMIYOR!

Ankara’da bir çok hastaneden özellikle hemşire kadrosunda ki personelleri ihtiyaç var diye Bakanlığa geçici görevle çeken Daire Başkanları kendi personellerine ise telefonlara baktıramıyor. Daire Başkanları başta olmak üzere diğer ilgililerin konuya olan duyarsızlığı nedeniyle özellikle Taşra’da sağlık personeli ciddi mağduriyet yaşıyor.

20 yıllık meslek hayatımda 1 - 2 defa Bakanlığı işi düşen bir sağlık personeli maalesef Bakanlıkta açık bir telefon bulamıyor. Telefonlar çalıyor ancak açan yok.

İL VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİDE ŞİKAYETÇİ

Diğer taraftan açılmayan telefonlardan bireysel olarak sağlık personellerinin yanında Taşradaki Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli de oldukça muzdarip durumda. Bir konu hakkında sağlık müdürlüğünden Bakanlığı arayan personel maalesef kendisine çoğu zaman bir muhatap bulamıyor.

VATANDAŞ ULAŞABİLİYOR AMA PERSONEL ULAŞAMIYOR

Sağlık Bakanlığının kronikleşen bir sorunu haline gelen telefonların açılmaması personeli mağdur duruma düşürürken örneğin bir vatandaş şikayet için Sağlık Bakanlığı 184 nolu telefonunu aradığında anında açılabilior. Ancak personele gelince telefonlar açılmıyor.