KORONAVİRÜSE bağlı vaka sayıları son dönemde artmaya başladı. Ülke genelinde toplam vaka sayısı dün itibariyle 98.715 olarak açıklandı. Artan vaka sayılarından dolayı da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildiği öğrenildi. Vaka sayılarının artması ve personel eksikliğine bağlı olan izin iptallerinin ne kadar süreceğinin henüz netleşmediğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Şükran İçöz, “Bu kabul ettiğimiz bir durum değil. İzin hakkını kimse durdurmamalı” diyerek tepki gösterdi.

İZİN HAKKI DURDURULMAMALI

İzinlerinin iptal edilmesinin süresinin belli olmadığını aktaran SES Şube Eş Başkanı İçöz, “Pandemi şartlarında vakalarda çok artış olduğu için personel yetersizliğine bağlı izinlerin durdurulması durumu var. Şu an da izinde olanlar devam edecek ama yeni izin alımını durdurdular. Ne zamana kadar olacağı da belli değil. Yine her zaman olduğu gibi yük sağlık emekçileri üzerine kaldı. Bu kabul ettiğimiz bir durum değil. İzin hakkını kimse durdurmamalı. Geçen yıl da Antalya’da böyle bir durum yaşanmıştı” açıklamasında bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ENFEKTE

Hastanelerin servis ve yoğun bakım doluluk oranlarının yüksek olduğunu belirten İçöz, “Ayrıca enfekte olan çok fazla sağlık çalışanı da bulunuyor. Ne yazık ki personel sayısı yetersiz. İzinlerin iptali sadece Akdeniz Üniversitesi Hastanesi için geçerli. 8 Şubat’ta sağlık çalışanları olarak grev yapacağız. Grev günü tüm taleplerimizi de dile getireceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (Dilan ERAY-Antalya Ekspres)