TÜSEB'in Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülünü alan Prof. Dr. Taner Demirer İyi Parti'ye katıldığını şu sözlerle duyurdu;

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Türkiye’nin sağlık bilim ve teknolojileri alanında ileri teknoloji ve inovasyon ihtiyacını karşılamak, dışa bağımlılığı azaltmak, rekabet gücünü artırmak ve sürekli kılmak hedefleri doğrultusunda, kalkınma planı hedefleri ile Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği öncelikleri dikkate alan bir stratejik plan izleyerek çalışmaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmasında  "Aziz Sancar Bilim Ödülü’nü hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmalarıyla layık görülen Prof. Dr. Taner Demirer hocamızı tebrik ediyorum. Pekçok bilim platformunda görev alan Taner hocamız, daha önce de kendisine başka ödülleri de tevdi ettiğimiz, kanser alanındaki çalışmalarını yakından bildiğimiz ülkemizin gurur bilim insanlarından biridir. Aziz Sancar Mardin'den çıkıp Amerikada bilim basamaklarını tırmanmıştır. Taner Hocamız da Yozgat'tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurtdışında yetiştirmiş 33 yıldır da hizmetlerine ülkemizde devam eden bir değerimizdir. İnşallah hocamızın birikiminden daha çok faydalanacağız" diye konuşmuştu.