TAŞERONDU BİRİM SORUMLUSU OLDU

06 Ekim 2020 tarihinden bu yana Ak Parti’ den Meclis üyeliği yaptığı bilinen Aytekin’in taşeron olarak çalıştığı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde teknik birim müdürü olarak atandığı öğrenildi.

Hastanede sadece birkaç ay işçi olarak çalışmış olmasına rağmen yıllardır hastane personeli olarak çalışan ve mevzuata göre bu konuda asıl hak sahibi olan memurların yerine teknik birim sorumlusu olarak atanan Aytekin için anlaşılan o ki yönetmelik ve yasalar tamamen çiğnenmiş.

ANAYASA YOK SAYILDI

Anayasada bulunan  ‘’Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür’’ maddesine göre bu durum yönetmeliğe aykırı.

Bununla birlikte Devlet Memurları Kanununun amir hükümleri ilgili diğer mevzuatlar incelendiğinde devlet memurlarının amirlerinin kimler olacağı kesin ve açık bir ifadeyle belirtiliyor.

657 sayılı Devlet Memurları kanununun 124. maddesine göre "Disiplin amirleri; kurumların kuruluş ve görev özellikleri dikkate alınarak Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşüne dayanılarak özel yönetmeliklerinde tayin ve tespit edilecek amirlerdir. Disiplin amirleri yönetmeliğinde de benzer düzenlemelere yer verilerek sağlık personellerinin disiplin amirleri şüpheye yer verilmeyecek şekilde belirtilmiştir. Bu nedenle, kurum bünyesinde taşeron firmalardan hizmet alımı vasıtasıyla çalıştırılmakta olan kişilerin idari görevlerde bulundurulamayacağı gibi imza yetkileri de yoktur. Ayrıca İş kanunu hükümlerine tabii olarak çalışan kimselerin memur hiyerarşisinde bir kademeye konulacak olması hukuka ve  hakkaniyete aykırıdır.  Devlet Personel Başkanlığı'nın 06.03.2015 tarih ve E.1646 sayılı yazısında da işçi olarak istihdam edilen personelin disiplin amiri veya hiyerarşik bakımdan amir olarak tayin edilemeyeceği açıkça düzenlenmiştir.

Tüm bu bilgiler ışığında soruyoruz

Taşeron işçi olarak girdiği Devlet Hastanesinde tüm mevzuat ve yönetmelikle birlikte anayasanın açık açık çiğnendiği bu durumla ilgili herhangi bir açıklama yapılacak mı?

Yıllardır Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapmakta olan memurlara yapılan bu haksızlığı nasıl telafi edeceksiniz?

Kurtuluş Aytekin’in AKP meclis üyesi olması dışında nasıl bir ayrıcalığı var?

Kaynak: https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/7743255/akpli-taseronun-torpil-hikayesi