Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil bölümünde çalışan S.E. isimli erkek hemşire 23.10.2018 yılında S.Ç. isimli hasta tarafından kendisini taciz ettiği gerekçesi ile SABİM’e şikayet edildi.

Bu şikayet üzerine bir gün gözaltı kararından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, hemşirenin çalışmasına izin verildi. 31.07.2019 tarihide disiplin soruşturması tamamlanan S.E. yapılan soruşturmanın akabinde Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmaktan uyarma cezası alarak başka birimde görevlendirilmesi istendi.

AÇIĞA ALINMAK YERİNE BAŞKA BİRİMDE GÖREVLENDİRİLDİ

Hastaya cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile adli soruşturması devam eden bir hemşirenin açığa alınmak yerine görevine devam ettirilmesi rutin bir uygulama olmamasına rağmen S.E. bu kez alınan karar kapsamında Başhekim Prof.Dr. Mesut Sezikli’nin de oluru ile 27 Eylül 2019 tarihinde Göğüs Kalp Damar Servisi’nde 3 ay sonra da Genel Cerrahi 1. Serviste görevlendirildi.

3 ayda bir görev yeri değiştirilen S.E. son olarak 15 Nisan 2020 tarihinde yine Hastane yönetiminin takdiri ile hakkında kendini koruyamayacak derecede güçsüz olan bayanlara taciz ettiği şüphesi olmasına rağmen Başhekim Prof.Dr. Mesut Sezikli’nin oluru ile 2. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’nde görevlendirildi.

TACİZ GEREKCESİ İLE TUTUKLANDI!

S.E., bu kez de 21 Şubat 2021 tarihinde ilaç içerek intihar girişiminde bulunan ve yoğun bakıma alınan 25 yaşındaki H.K. isimli genç kadını taciz ettiği gerekçesi ile tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; ilk olay 23 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti. Mide bulantısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye başvuran S.Ç.’ye yapılan muayenenin ardından serum bağlanarak gözlem odasına gönderildi. Genç kadın ifadesinde gözlem odasında hemşire S.E.’nin kendine getirmek maksadı adı altında göğsüne ve genital bölgesine alkol sürdüğünü ve sözle taciz ettiğini iddia ederek şikayetçi olurken S.E. hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. Hasta mahremiyeti gereği gözlem alanında perdeler çekili olması nedeniyle ve delil olmadığı gerekçesi ile hastane yönetimi tarafından kayırılan S.E. Devlet Memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmaktan uyarma cezası alarak bu kez Hastane Başhekimi Prof.Dr. Mesut Sezikli’nin oluru ile önce hemodiyaliz bölümüne ardından da 3 ayda bir yeri değiştirilerek Göğüs kalp damar Cerrahi ve Genel Cerrahi servisinde görevlendirildi.

BAŞHEKİMİN OLURU İLE YOĞUN BAKIMDA GÖREV VERİLDİ

Hakkında suç duyurusu bulunan ve kendini koruyamayacak derecede bitkin olan kadın hastalara taciz ettiği şüphesi bulunmasına rağmen S.E. son olarak Başhekim Prof.Dr. Mesut Sezikli’nin oluru ile 15 Nisan 2020 tarihinde yoğun bakım bölümünde görevlendirildi.

Yoğun bakımda çalışmaya başlayan S.E. bu kez 21 Şubat 2021 tarihinde çok sayıda ilaç içmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki H.K. isimli genç kadın tarafından taciz edildiği gerekçesi ile şikayet edildi. Genç kadın yoğun bakımda olduğu süre içerisinde yoğun bakım prosedürleri gereği üzerinde hiçbir kıyafet bulunmadığını S.E. isimli erkek hemşirenin sık sık gelerek ateşi olduğu iddiası ile soğuk kompres yaptığını, kurallar gereği eldiven takılması gerekirken S.E.’nin eldiven takmadan göğsüne ve genital bölgesine dokunarak kendisine tacizde bulunduğunu iddia etti.

Taciz iddiası üzerine S.E., 04 Mart 2021 tarihinde görev yaptığı yoğun bakım ünitesinden alınarak Hastane Başhekimi Prof.Dr. Mesut Sezikli’nin oluru ile Covid 19 servisinde görevlendirildi.

Bu olay üzerine tutuklandı ve tutuklu kaldı ve devlet memurluğundan çıkarılması için dosyası sağlık bakanlığına gönderildi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin başlattığı soruşturma kapsamında kameralar incelenirken inceleme sonucunda ise Hemşire S.E.’nin tıp etiğine, hemşirelik meslek kuralları ve adabına uygun olmayan taciz niteliği taşıyan hareketlerde bulunduğu ayrıca hastanın muayene bulgularına uygun olmayan değerler kayıt altına aldığı bunları da yaptığı taciz eylemine gerekçe olarak gösterdiğinin anlaşıldığına karar verildi. Alınan kararda ayrıca S.E. hakkında suç duyurusunda bulunularak memurluk sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmaktan Devlet memurluğundan çıkarılması istendi.

Suçlamaların ardından S.E., 12.03.2021 tarihinde Çorum Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 6 ay kadar tutuklu bulunan S.E. son duruşmasında tahliye edilerek adli kontrol altına alınırken duruşması ise ileri bir tarihe ertelendi