Memur atama dönemlerindeki becayişlerde para karşılığında yer değiştirme gizlice yapılırken, sürekli işçilerde becayiş açık isim, internet grubunda yayınlanan ilanlarda ücret karşılığında yer değiştirilebileceği belirtiliyor. Böylece, becaşiyin para karşılığında yapıldığı aleniyet kazandı.

Atandığı yeri beğenmeyen birçok sürekli işçi becayiş yaparak başka bir işçi ile görev yerini değiştiriyor. Gruplarda paylaşılan ilanlar arasında açık açık para karşılığında yer değiştirilebileceği belirtilirken, "İstanbul Avrupa yakası verilir, çatalca bursa tekirdağ ve doğu karadeniziniz alınır, yerine göre 20 BİNE KADAR hediye verilir, GÜVENLİK " gibi ilginç ilanlar yer alıyor. Gruplarda para karşılığında yer değiştirilebileceği belirtilen ilanlardan bazıları şöyle:

Asgari Ücretin üzerinde aldıkları ücretle, kadroya geçirilen ve Sağlık Bakanlığında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve dönem dönem aldıkları maaşın azlığı ile yakınan çalışanların 20 Bin lira karşılığında becayiş tayini pazarında yer alması dikkatleri becayiş tayinlerine çevirdi. Düşük ücretlerine rağmen bir tayin için 20 bin liranın istenmesi ve becayiş pazarında ilana çıkılması "sürekli işçilerde maaşlar yeterli demek ki" yorumlarının yapılmasına da sebep oldu.