Sağlık Bakanı Koca, Konya Şehir Hastanesinde yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Doktor Ekrem Karakaya müdahaleye rağmen kurtarılamazken Mehmet Akçay isimli saldırgan da hayatını kaybetti.

Konya Şehir Hastanesinden 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine Kardiyoloji Bölümüne çok sayıda ekip sevk edildi. 

Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, bir kişinin önce Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'yı ardından da kendini vurduğunu belirledi. 

İKİSİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Doktor Ekrem Karakaya ve Mehmet Akçay isimli saldırgan, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Yunak Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenilen saldırganın, bir süre önce annesini Ekrem Karakaya'ya muayene ettirdiği, annesinin vefatından Doktor Karakaya'yı sorumlu tuttuğu iddia edildi.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Bakan Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya dair açıklamasında şunları kaydetti:

"06 Temmuz 2022 günü Konya Şehir Hastanesinde doktor olarak görev yapan E.K.’ya karşı gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma işlemlerine başlanarak, 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve 3 Cumhuriyet 
Savcısı görevlendirilmiştir. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, 
kamuoyuna saygıyla duyurulur."