Kendisini pratisyen hekim olarak tanıtarak Çerkezköy Devlet Hastanesinde ameliyathaneye dahi giren Ayşe Özkiraz’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Sahte diploma ile hastanede görev yaptığı tespit edilen Ayşe Özkiraz 25 ekim tarihinde tutuklanmıştı.

Özkiraz’ın sahte doktorluk yaptığı olayının ortaya çıkmasının ardından Bakanlığın gönderdiği 2 müfettiş 4 gün süren çalışmasını tamamladı.

Özkiraz'ın;

"Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki bütün cerrahi branşlarda doktorlarıyla iletişim kurdum, muhabbet ettim. Birçok kez ameliyatlara izleyici olarak katıldım. Doktor M.K.'nin hastalarını operasyondan sonra oluşturulan dikiş prosedürünü bizzat şahsım yaptım. Diğer cerrahların da ameliyatlarına katıldım fakat bu başka doktorların ameliyatlarında rastgele bir tıbbi prosedür yapmadım. Sadece gözlemci oldum.

Bu ameliyatlara hep doktorların rızasıyla girdim. Hastanede herkes beni sevmişti. Burada bulunduğum vakit zarfında vakit vakit önlük, forma giyip stetoskop takıyordum. Birçok muayene ve ameliyata katıldım" ifadelerinden yola çıkan müfettişler; başhekim Mehmet Ali Filiz, idari ve mali hizmet müdürü Tufan Çetinkaya ile görevli cerrahlar ve asistanların ifadelerine başvurdu. Müfettişlerin, hazırlığı raporu bakanlığa sunacağı öğrenildi.

Soruşturma çerçevesinde cep telefonu ile bilgisayar araştırması süren ve banka hesapları da incelenmeye alınan Özkiraz, ifadesinde üstüne atılı suçlamaları kabul etmeyerek,

"Bu süreçte kimseyi parasal olarak mağdur etmedim. Tıp fakültesini kazanamadığım için ailemden korkarak yalan söyledim sonra bir sarmalın içerisine girip çıkamadım. Çok pişmanım, işlerin bu noktaya gelmesini hiç istemezdim. Herhangi bir akıl hastalığım yok. Pişmanlığımı ifade ederek, üzerime atılı suçlamayı bu durumuyla kabul ediyorum" dedi.

Çerkezköy'de nöbetçi hakimlikçe tutuklanıp, Tekirdağ T Tipi Cezaevi'ne eklenilen Ayşe Özkiraz, avukatı vasıtasıyla karara itirazda bulundu. Avukatının bir üst mahkeme olan Çerkezköy 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne tutukluluğa itirazı, reddedildi