Depresyona giren ve intihar edeceğine dair bir tivit dizisi atan Asistan Doktor Tuba'nın başından geçenlerin yetkililer tarafından acilen araştırılması gerekiyor. İddialara göre Dr. Hüseyin Çetin tarafından “senin psikoljin bozuk, işi bırak topla eşyalarını burdan git” denerek boş odada doktor hanım saatlerce oturtuluyor. Eğitim hakkından mahrum bırakıyor. saglikpersoneliHABER.NET whatsapp haber ihbar hattına ulaşan sağlıkçılar "Biz gencecik bu hekim arkadaşın intihar etmesini istemiyoruz.. Haber yaparak destek olursanız seviniriz" mesajlarınılarını ulaştırdılar.

Öte yandan dün sağlıkçılar tarafından twitterda #TubaDoktorYalnızDeğildir hastagi ile duyurulan olaydan sonra iddialara göre Dr.H.Ç. ve çevresi tarafından Dr. Tuba'nın babasının aranarak, "bugün babamı arayıp, neden sosyal medyaya taşındı, biz de hukuki yolları kullanıcaz ve bu süreç daha zorlaşacak " denilerek mobingin devam ettirildiği öğrenildi.

İŞTE DOKTOR HANIMIN AĞZINDAN MOBİNG

Adım Tuba Ünüvar, Kartal Şehir hastanesinde aile hekimliği kliniğinde asistan hekim olarak çalışmaktayım. Eylül ayında pandemi servisinde 12 saatlik şiftler şeklinde her gün çalıştım ve boşandım. Ekim ayında pandemi servisine görevlendirilmeyeceğim söylenmişti ama görevlendirildim. Pandemi servisinde olduğum için ailemden uzakta tek başıma bu boşanma dönemini atlatamadım ve fazla yazılan nöbetimizin 24 saat azaltılmasını böylece ailemin yanına gidebileceğimi söyledim. Bunu kabul etmeyip nasıl böyle şey istersin dediler ve bölüm idari şefi hüseyin çetin beni pandemi servisinden çekti. Babamı çağırdılar; buradan gitse iyi olur şeklinde önce tatlı dille söylediler ve hastanede psikiyatri uzmanı önerdiler.

Sonra bana sen doktorluk yapamazsın, hasta göremezsin psikiyatrik vakasın dediler. Hasta tedavi edemeyeceğim ve görev yapma hakkım olmadığı halde iş yeri hekimliğine verip günde 8 saatte 400e yakın kaşe bastırttılar, zorla yerime imza at dedi ve ben bu konuda sabime başvurdum. Başkasının kaşe ve imzasını kullanmaya zorluyorlar diye. Sonra ben yetştiremedim bir gün, kaşe ve covid dönüşlerinde işe başlayabilir yazılarını ve beceriksizsin o zaman dedi. Başka arkadaş baksın yerime o zaman dediğimde olmaz sen tek çalışacaksın, ben ne dersem onu yapacaksın, yerime kaşe bas ve imza at dersem atacaksın dedi. Diğer odadaki arkadaşa bir şey sorsam ne işin var burada, tuvalete giderken bile bana haber vereceksin dedi.

En son hocam ben bunları mobing olarak algılıyorum dediğimde, bunları yapmayacaksan pılını pırtını topla defol git dedi. O gün panik atak geçirdim ve klinik sekreteri beni aradı, onun yanındaki toplantı odasında mesaimi doldurdum.

Ertesi gün resmi olarak beyane dilen görev yerime aile hekimliğine yine geldim. Bu sefer ben seni azlettim ne işin var burada eşyalarını da al git dedi. Güvenlik çağırdı beni ordan uzaklaştırmak için. Ben de bu sefer görev yerinden ayrıldı diye tutanak tutacaksınız dedim ve zorladıkları için polise şikayetçi oldum.

Sonra hastaneye tutanak tuttum kabul etmediler ben de ptt ile gönderdim. Toplam 4 gün boyunca bana sadece toplantı odasında duracaksın dediler. Ben asistan hekim de olunca eğitim hakkım alındığı için sağlık bilimleri üniversitesini aradım. Sonra hüseyin bey de tutanak tutmuş, o zaman ifade verdim. Sonra beni rapor al diye zorladılar, babama psikiyatriden alsın demişler, ben acilden sırt ağrım için alınca bana rapor veren doktor hakkında soruşturma açmışlar.

Sonra üniversite neden eğitimi aksıyor diyince apar topar pediatriye verdiler. Pediatrinin hocasını arayıp bu sorunlu vs diyip beni kötülemişler. Kadın senin çalışman iyi neden böyle dediler diyip beni yine çalışacağım yere verdi. Tam onlardan uzakta daha iyiyim derken yine savunma istediler, hoca beni kovduğu zaman neden polikliniği terketmemişim, amire itaatsizlik diyerek.. poliklinikten gitsem bu sefer görev yeri terk etmekten soruşturma açacaklardı. Artık ne yapacağımı şaşırdım