Pandemi boyunca destan yazdılar.

Şimdi de aşılama ile toplumsal bağışıklık için, güzel günlerimize dönmek sevdiklerimize korkmadan sarılmak için canla başla çalışıyorlar. İstedikleri ise saygı görmek, biraz olsun emeğinin karşılığını almak.

Alkışlarınızı yüreğimizde hissettik. Minnettarlığınızı yürekten kabul ettik. Âmâ biz de insanız ve insanca yasamak istiyoruz.

Hani isin iç yüzünü bilmeyen bazılarınız diyor ya. Amma da istediniz diye. Suçun, hakkini isteyende değil, isteten de olduğunu bilmeden, maaşlarımızın en düşük memur maaşının bile altında kaldığını bilmeden, özlük haklarımızın yok sayıldığını bilmeden, doğru dürüst bir meslek tanımımızın olduğunu bilmeden, İşimizi yaparken ekip isi ama, gelir dağılımına gelince sıfır lira aldığımızı bilmeden, dövüldüğümüzü, öldürüldüğümüzü tehdit edildiğimizi ve bu kişilere doğru dürüst cezalar verilmediğini bilmeden hep bizi yargıladınız.

Koltuklarında oturanlar bizlere bu haksızlığı yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Ben bundan sonra da hakkımı aramak için var gücümle çalışacağım.

Çünkü bizler emeğimizin karşılığını istiyoruz. Lütuf değil.

Dilek Hemşire