CHP'li Ali Gökçek, okullarda revir bulundurulması ve okul hemşiresi istihdamının önemine vurgu yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuya acil bir şekilde önem vermesi gerektiğini dile getirdi.

Okul Hemşiresi talebini TBMM’ye taşıdı

İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelik olarak verdiği soru önergesi ile devlet okullarındaki revir ve okul hemşiresi eksikliği konusunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Ali Gökçek, devlet okullarında okuyan öğrenciler, öğretmenler ve okul çalışanlarının potansiyel riskler ve ani rahatsızlıklar için okullarda revir bulundurulmasının ve okul hemşiresi istihdamının önemine dikkat çekti.

MEB Okul Hemşireliğini gündemine almalı

Gökçek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuyu acilen gündemine alması gerektiğini belirtti. Ülkemizdeki 75 bin 19 okulda 19 milyon 904 bin 679 öğrenci ve 1 milyon 154 bin 383 öğretmen olduğuna dikkat çeken Gökçek, bu okulların 11 bin 716'sının okul öncesi eğitim, 23 bin 117'sinin ilkokul, 16 bin 640'ının ortaokul, 9 bin 261'inin ise ortaöğretim seviyesinde olduğunu vurguladı.

Okul içinde sağlık hizmeti sunulmalı

Gökçek, "Çocuklarımızın sağlıklı ve nitelikli eğitim alabilmesi için okul içerisinde sağlık hizmetlerinin sunulması önemlidir. Ancak kamuoyunda da sıkça dile getirilen şikayetlere göre, devlet okullarının büyük çoğunluğunda revir ve okul hemşiresi bulunmamaktadır. Bu nedenle, her okulda bir revirin ve okul hemşiresinin bulunması gerekmektedir" şeklinde değerlendirmede bulundu.

CHP'li Ali Gökçek, önergesinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, devlet okullarında revir bulunan ve okul hemşiresi istihdam edilen okulların sayısını ve bu okulların okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerine göre dağılımını sorguladı.

Hemşirelerin ‘Ya Olmasaydık..’ Videosu Viral Oldu Hemşirelerin ‘Ya Olmasaydık..’ Videosu Viral Oldu

Gökçek, devlet okullarının tamamının revir ile donatılması ve her okulda bir okul hemşiresinin görevlendirilmesi için Bakanlığın acil adımlar atması gerektiğini vurguladı.