AK Parti Grup Başkan Vekili Abdulhamit Gül, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret etti.

İl Başkanı Şerbetçi, Gaziantep'in sağlık alanında yaşadığı sorunlarla ilgili Bakan Koca'ya rapor verirken, Milletvekilleri ise söz aldı ve ilin sağlık alanında yaşadığı tüm sorunları Bakan Koca'ya tek tek anlattı.

Koca: Heyet göndereceğim

Ağırlıklı olarak Şehir Hastanesi ile ilgili sıkıntıların gündeme getirildiği ziyarette, Gaziantep'e doktor ve sağlık personeli talep edildi. Bakan Koca, sıkıntıların yerinde tespiti için Gaziantep'e bir heyet göndereceğini, ardından da kendisinin geleceğini ifade etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Bakan Koca'ya ziyarette şehrin sağlık alanındaki problemleri ve sorunları detaylı bir şekilde aktardıklarını belirtti.

Şehir hastanesindeki personel sorunu

Atay, "Ak Parti Milletvekillerimizle birlikte sağlık alanındaki yatırımların mevcut durumunu, personel eksikliğini dile getirdik. Özellikle Şehir Hastanesi'nde yaşanan personel sorununu ve Gaziantep'teki diğer hastanelerden buraya aktarılan personelin, diğer hastaneleri olumsuz etkilediğini vurguladık.

“Ankara’dan doktor istedik”

Şehir Hastanesi'ne mutlaka Ankara'dan doktor ve sağlık personeli atanması gerektiğini ifade ettik. Çünkü Şehir Hastanesi'nin 800 doktor ihtiyacı bulunuyor. Ancak şu anda yaklaşık 500 doktorun 300'ü diğer hastanelerden aktarıldı. Ankara'dan çok az doktor gönderildiğini gördük. Bu durum, pansuman çözümlerle iş yapma durumunu ortaya çıkarıyor.

Hastanelerdeki Tıbbi Sekreterlerin Görevleri Tam Olarak Nedir? Hastanelerdeki Tıbbi Sekreterlerin Görevleri Tam Olarak Nedir?

Ancak bu süreçte Gaziantep'teki 4 devlet hastanesinin zayıflamasına sebep oluyor. Bizim talebimiz yeni doktor ve personel atamalarının yapılması yönündedir" şeklinde konuştu.