Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi, banka promosyonu sözleşmesi sürecinde 3 yıl için 30 – 40 bin TL teklifler beklerken sağlık çalışanlarının uğradığı hak kayıpları dile getirildi.

Yaşanılan mağduriyet sonrasında bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerinin yenilenmesini talep eden SES Üyeleri, banka ile yapılan görüşmelerde sendika olarak katılmak istediklerini ancak Adana İl Sağlık Müdüründen olumlu yanıt alamadıklarını söylediler.

BAHSE KONU PARA, BİZİM PARAMIZ!

Promosyon görüşmelerinde “bahse konu bizim paramızdır bizim alın terimizdir” diyen sağlık emekçileri, “kendi alın terimizle hak ettiğimiz paraların nasıl değerlendirileceği elbette bize sorulmalıdır. Sahaya, sağlık emekçilerine sorulmalıdır” ifadelerini kullandılar.

GEREKİRSE ÜCRETLERİ ELDEN ALALIM

Çalışanları tatmin edecek bir promosyonun verilmediği takdirde bahse konu bankada bakiye bulundurmamaya, bankanın ürünlerini kullanmamaya çağrıda bulunacaklarını belirten SES Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunarak “gerekirse ücretleri elden alalım” dediler.

SES VE DEV-SAĞLIK İŞ BERABER BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan İstanbul Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen SES ve DEV SAĞLIK İŞ üyeleri de bankaların büyüdüğünü emekçinin alım gücünün ise düştüğünü belirterek promosyon ihalelerinin şeffaf şekilde yapılmasını istediler.

İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik önünde toplanan KESK’e bağlı SES Anadolu Şube ve disk’E bağlı DEV SAĞLIK İŞ İstanbul Şubesi üyeleri promosyon sözleşmelerinde emekçilerin hakkının verilmesini istediler.

Promosyon ihaleleriyle ilgili şeffaf ve açık bir şekilde sürecin yürütülmesini isteyen sağlık emekçileri, hastane önünde basın açıklaması yaptılar.