Şebeke, hastaneden ilaç çalan kişiye kutu başı 15 TL verirken aynı ilacı 50 TL’ye yurtdışında sattı.

“Sağlık yolsuzluğu” operasyonunda tutuklanan şebeke üyelerinin çalıntı ilaçlar içinde tarife oluşturduğu tespit edildi.

İstanbul’da birçok devlet hastanesindeki ilaç ve malzemeleri çalarak büyük vurguna imza atan kişilere yönelik yapılan operasyonda 50 şüpheliden 26’sı nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştı.

Devlet hastanelerinde SGK’ya fatura edilen ilaçlarla çeşitli medikal malzemeleri kendi üzerlerine geçirerek kamuyu dolandıran şebeke ait yeni detaylar ortaya çıktı.

TRT Haber'den Büşra Çelik'in haberine göre, göre şebekenin kendi arasında yaptığı pazarlık ortaya çıktı. Kutusu 900 lira olan ilacı, yurt dışına 50 liraya sattıkları, hastaneden ilacı kaçıran kişiye ise kutu başına 15 lira verdikleri anlaşıldı.

Bu yollarla yüklü miktarda haksız kazanç sağladıkları soruşturma dosyasında yer aldı.

“Sayenizde milyonluk arabalara biniyoruz”

Türkiye’nin bir çok kentindeki hastanelerden çalınan ilaçların İstanbul’da bir depoda tutulduğu, oradan ise piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Baskın yapılan depoda, 58 bin kutu ilaç, 220 binin üzerinde sıvı ilaç, binlerce hastane önlüğü ve oksijen tüpleri ele geçirildi. Çalınan kırtasiye malzemeleri ise internet siteleri üzerinden satıldı.

İncelenen telefon görüşmelerinde şebeke üyelerinden birisinin çetenin ele başına “Sayenizde milyonluk arabalara biniyoruz” dediği de tespit edildi.