5.Dönem toplu sözleşme görüşmelerinden bir kazanım elde edilmediği yönünde saha da sart eleştirilerin hedefinde olan Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin adı sendikal entrikalarla anılmaya başlandı. Sağlık Çalışanlarının başta döner sermaye adaletsizliği gibi temel taleplerinin bir türlü karşılık bulamamış olmasına rağmen, üye sayısı ile Sağlıkta en büyük sendika konumunda olan Sağlık-Sen’de yönetim kademesinin siyasi çekişmeler başta olmak üzere bir çok konuda yaşadıkları iddia edilen uyuşmazlıklar ve sendikal entrikalarla meşgul oldukları iddia ediliyor. 

En son gündeme gelen iddiaya göre; tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de sendikaya üyesi sağlık çalışanları başta olmak üzere sağlıkçıların yaşadığı sorunlara acil çözüm bulması beklenen sendika yönetimi, seçilmiş sendika şube başkanına yönelik olarak Genel Merkez baskısı ile şube yönetimi karışıklığı çıkartmak, mevcut başkanı istifa ettirmeye yönelik baskılarla uğraştığı gelen bilgiler arasında. Amacın Kongre’de kendilerini desteklemediğini iddia ettikleri şube başkanını düşürmek olduğu söylenen sendikacılık(!) çalışmasında, ”Demokrasi” vurgusu yaparak koltuk kazananların, seçimle göreve gelmiş olan Sağlık-Sen Kırşehir Yönetimini Ankara’dan baskı uygulayarak istifa ettirmeye ve yönetimi düşürmeye çalıştığı Kırşehir sağlık camiasının gündemine adeta bomba gibi düştü. 

AYAK OYUNUYLA GELEN AYAK OYUNUYLA GİDER!

Konuyla ilgili sosyal medya'ya yansıyan yorumlara göre; burada yapılan post modern bir darbe girişimi, yönetim içerisindeki başkan olmak isteyen kişi, delegelerden 3-4 aydır cuma bu işi yapamıyor, ben olağan üstü seçim olursa başkan adayıyım, genel merkezde beni destekleyen başkan yardımcısı var diye gezen birilerinin şube yönetimini düşürme derdinde olduğu yazıldı. Birisi makam içim söz almış, birisi başkanlık için söz almış şeklinde yapılan yorumlarda, sendika üyelerini düşünen kimse yok mudur? diye soruldu. Yönetim içerisindeki başkanlık hevesi olan arkadaş ayak oyunuyla gelen ayak uyunuyla gider öğütlerinin de yer aldığı mesajlar da doğan görünümlü serçe olmayın tavsiyesi de bulunuyor.

DELEGELERE BASKI YAPILIYOR

Geçtiğimiz Ocak ayında 56 delegenin oyunu alarak Kırşehir Sağlık-Sen Şube Başkanlığı seçimini kazanan Cuma Köysüren ve yönetimine yönelik olarak, Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından Başkanın istifa ettirilmeye çalışıldığı, akabinde de yönetiminin düşmesi için delegelere çeşitli yollarla baskı yapıldığı iddia ediliyor. Genel Merkez koordinesinde mi olduğu şuan netlik kazanmayan eski sendika temsilcisinin 70 imza toplayarak Sağlık-Sen Genel Merkezine giderek, olağanüstü seçime gitmek için görüşmeler yaptığı da gelen son bilgiler arasında. 

SAĞLIK-SEN GENEL MERKEZİ, KIRŞEHİR SAĞLIK YÖNETİCİLERİNİ DE ETKİLİYOR!

Sağlık sisteminde yaşanan onlarca sorunun yanında, sağlık çalışanlarının yükünün her geçen gün biraz daha arttığı tartışmasız bir gerçekken,İl Sağlık İdaresi ile Sağlık-Sen Genel Merkezinin siyasi işleri öncelik alması, görevden almalarla baskı uygulaması sağlık camiası tarafından ibretle takip ediliyor.

ÇATIŞMA DEĞİL, DAYANIŞMA OLACAK DEMİŞTİ!

Sağlık-Sen, geçtiğimiz mart ayında 6. olağan kongresini gerçekleştirerek yeni Başkan ve Yönetimini seçmişti. Semih Durmuş, seçildiği gün yaptığı konuşmasında; önlerindeki 4 yıla vurgu yaparak, birlik, beraberlik, kardeşliğin pekiştiği, kuvvetlendiği bir döneme girdiklerini söylemiş, ortak akılla hareket edeceğini, çatışmanın değil dayanışmanın zemini güçlendireceğini vaat etmişti. Sağlık-Sen’in ve sendikacılığın güzel ahlak temelinde zemin bulduğunu belirten Durmuş, bedeli ne olursa olsun adaletten yana olacağını söylediği mart ayından bu yana ne gibi bir yönetim anlayışında değişikliğe gittiği camia tarafından sorgulanır olmuş durumda.