Pandemi hastanesi olarak ilan edilen hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan ek ödeme oranlarının tavandan verilmesi sağlık çalışanlarını memnun etmedi. 

Doktor Bakanlığı pardon Sağlık Bakanlığı adaletsiz dağıtım şeklini kabul ederek yine sağlık çalışanlarını hüsrana uğrattı. Aynı sağlık kurumunda çalışan Doktor, Hemşire,Tıbbi Sekreter az da olsa memur bu durumdan yararlanabildi. Bunun yanında Ulusal televizyonlarda ana haberlerde söylendiği gibi sağlık personeli şu kadar alacak denilen rakamlar bordrolara yansımadı. Hatta şoför, hizmetli unvanlarına çok komik tutarlar yatırıldı. Bununla beraber sürekli işçi kadrosunda çalışan temizlik, güvenlik, bilgi işlem görevini yürüten Bakanlık personelleri ise ek ödemeden hiç yararlanamadılar. Sağlık personeli kendi adaletini sağlamak adına bir çok hastanede aldığı düşük ek ödemelerini işçi kardeşleriyle paylaşarak Bakanlığın merkez yönetimine adeta "ADALET" mesajı verdi. 

ADALETSİZ ÜCRET DAĞILIMI SİSTEMİNİN MİADI DOLDU: SAHAYA KULAK VERİN!

Uygulanan sistem öyle bir hal aldı ki aynı hastanede çalışan hekimler arasında bile ayrıma gidildi. Tüm sağlık çalışanları bulaşı riski ile karşı karşıya olmasına rağmen ayrım yapılmaktadır. Uygulama adaletsiz yapılmıştır. Burada para önemli değil fakat çalışanları eşit davranmak önemlidir. Bu tür ayrımcı yaklaşımlar corona salgını ile mücadelede sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu düşürmektedir. Sevdiklerinden uzak haftalardır evine gidemeden özveriyle çalışan personeline Bakanlık tavan ek ödeme diye tabir edilen uygulamasıyla haksızlık yapmıştır. 

+1 MAAŞ HERKESE VERİLMELİDİR!

Sağlık Bakanlığının uygulamaya soktuğu 3 aylık süreçte ek ödemenin tavandan verilmesi kararı sağlık çalışanlarını mutsuz etti. Sağlık personelleri ek ödemenin tavandan değil, +1 maaş olarak herkese eşit ücret ödenmesini istemektedir. +1 maaşlık uygulama ile tüm sağlık çalışanları bu haktan yararlanmış olacaktır. Sağlık Bakanlığı bürokrasisi acilen bu konuda gerekli adımları atmaları, sahada canla başla çalışan personelinin sesine en azından bu süreçte kulak vermelidir.