Haber merkezimize ulaşan bilgiler, Elazığ depremi sonrası İl Sağlık Müdürlüğünde yaşanan vurdum duymazlığını ve sorumsuzluğun ne denli vahim boyutlara ulaştığını gözler önüne serecek cinsten.

Elazığ’da yaşanan 6,8 büyüklüğünde ki deprem sonrası Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin farklı kentlerinden olduğu gibi acil koduyla Çankırı’dan 2 ambulans, 2 UMKE aracı ve timi istendi.  Ancak 18 DS 959 plakalı UMKE aracının lastiğinin depremden 10 gün önce tatbikatta yarılmış olduğu ve lastiğin 10 gün içerisinde temin edilip takılamadığından 1 UMKE aracı ve timi yola çıkartılamadı. Bakanlığa aracın arızalı olduğu bilgisi verilerek Çankırı’dan tek araç deprem bölgesine gönderildi.

Bozuk Ambulansı Deprem Bölgesine Gönderen Sağlık Müdürlüğünden Tuhaf Açıklama! haberimiz için tıklayınız.

Sağlık Müdürlüğündeki ihmaller zinciri bununla da sınırlı kalmadı. Elazığ’a gönderilen 2 adet 112 Ambulansından 2’ncisinde mevcut arıza açığa çıkarak aracın içinde durulmayacak kadar koku yayıldı. Çandır’da kokudan yoluna devam edemeyen sağlık personeli yolda durarak Çankırı’dan ikinci bir ambulans istedi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çandır’a ulaşan yedek ambulansla deprem bölgesine giden ekip, 18 BA 451 plakalı yeni ambulansın da Defibrilatörü (şok cihazı), araç camı ve cam suyu bidonun delik olduğunu tespit etti.

Deprem bölgesine yardıma çıkan araç, yardıma muhtaç vaziyette Elazığ’dadepremzedelere hizmet veremeden Çankırı’ya geri döndürüldü.

Acil yardım araçları yardıma muhtaç -

İl Sağlık Müdürlüğü koltuğunda yemek masasından paylaştığı fotoğraflarla “Durmak yok hizmete devam” mesajıyla tepki toplayan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’nın eyyamcılığı böylece bir kez daha tescillendi. Peş peşe yaşanan ihmaller zinciri, Çankırı sağlığının ne denli sorumsuz eyyamcı yöneticiler elinde sorunlu hale geldiğini gösteriyor. Acil durumlar için bütün donanımları ile hazır halde bekletilmesi gereken aracın lastiğinin dahi zamanında hazır edilememesi bu nasıl “çalışmaya devam” sorusunu beraberinde getiriyor?

Öte yandan lastiği yarık UMKE aracının yardım çağrısından bir gün sonra lastiğinin temin edilerek değiştirildiği öğrenildi.