Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa'nın sınır ilçelerinde kullanılmak üzere 38 ambulans gönderildi. Dün akşam saatlerinde kente giriş yapan ambulansların, personeller tarafından sirenlerle ilerlemesi, evlerinde olan vatandaşları tedirgin etti. Birden fazla ambulansın aynı anda ilerlemesi ve sirenlerin çalması büyük bir olayın olması ihtimalini düşündürürken Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden açıklama geldi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü gereken uyarıyı yaptıklarını yine de sirenlerin açıldığını ifade ederek personeller hakkında gerekli işlemin başlatılacağını ifade etti.

Yapılan açıklamada; Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa ilimize tahsis edilen 38 adet tam donanımlı ambulans, 29.12. 2020 akşam 21.30 saatlerinde Ankara istikametinden gelerek Karaköprü ilçemizden giriş yaparak, şehir içi turu atılmadan Esentepe kampüs alanında ki park yerine intikal etmiştir. İntikal sırasında bazı sürücülerimiz uyarılmalarına rağmen siren açmalarından dolayı vatandaşlarımız arasında merak ve tedirginlik uyandırması söz konusu olmuştur.

Konu ile ilgili olarak siren açan ve talimatlara uymayan personeller hakkında gerekli işlemler yapılarak, soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" sözlerine yer verildi.