Özellikle pandemi döneminde saha görevleri için yoğun ihtiyaç duyulan personellerin TORPİL le İl Sağlık Müdürlüğünde, masa başında, sıradan işleri tecrübeli sağlıkçıların yapması, mesleğe ihanetinde başka bir boyutu haline geldi.

Göreve gelir gelmez eşinin atamasıyla ilgili torpil iddialarıyla gündeme gelen Sayın Ali Bulut’un 15 geçici görevi iptal ederek kayırmacılığın önüne geçmeye göstermesinin ardından şu anda sağlıkta 200 civarında geçici görevli personel olduğu iddia ediliyor. On beş görevlendirmede torpil varsa iki yüz GEÇİCİ GÖREVDE kimlerin torpili yoktur ki?

YENİ MEZUN MİLLETVEKİLİ YAKININA KRİTİK GÖREV

Aksaray Milletvekilinin yakınından tutunda, yeni mezun birisine kentin kaderini belirleyecek olan Fizik Tedavi Bölümünün sorumluluğuna kadar onlarca torpilli atama ve görev değişikliği göze çarpıyor.

Bu torpilli atamaların zirve yaptığı 15 günlük dönemin, Başhekim Yahya Şahin’in görevden ayrılması ile yeni başhekimin göreve gelmesi arasında bulunan döneme denk gelmesi de soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Fetret döneminde kimler yangından mal kaçırır gibi hangi görevlere geldi, kimlerin talimatıyla bu torpilli atamalar yapıldı?

Eşinin mesai kavramına uymadığı yönünde iddiaların her geçen gün dillendirildiği, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut’la beraber, tepe sağlık yönetiminden Başkan Yunus Dağ’ın eşi masa maşında,Başkan Yardımcısı  Deniz Akpınar’ın kız kardeşi masa maşında, Başkan Yardımcısı Ertan Yılmaz’ın yakınları masa başında görev yaparken, buna benzer yakın akraba ve tanıdıklardan elli kişilik isim listesi pandemi döneminde, vatandaşın beklediği sağlık hizmetlerinden kaçırılarak masa başı işlere hapsedildi.

Sağlık Bakım Hizmetleri müdürlüğüne bağlı onlarca personelin yeri kaymak tabakaya nasıl çevrildi? Kim veya kimler bu yoğurdun kaymağını yiyor? Bu gidişe kimse dur demeyecek mi?

Sağlıkta yaşanan kokuşmaları yazı dizisi halinde siz kıymetli okurlara duyuracağız, konularla ile bilgi ve belge sahibi olanlar [email protected] mail adresinden ulaşabilirler.

Haber: Erdem Yeşer : https://medyaankara.com/kirsehir/kirsehir-saglikta-torpil-zirve-yapti/