Konya’nın Selçuklu İlçesi Sağlık Müdürlüğü binasında güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Alkış ile aynı binada Kızılay’da görev yapan Doktor M.F.D. arasında geçtiğimiz hafta çıkan araç park etme nedeniyle yaşanan tartışma darp olayı ile sonuçlandı.

Olayla ilgili güvenlik görevlisinin iddialarına göre tekme ve yumruk darbelerine maruz kalması sonucu doktor M.F.D. hakkında polis merkezine giderek şikayette bulundu.

Kendisinin şehit yakınlarına tanınan hak kapsamında kardeşinin 20 yıl önce Tunceli’de teröristlerle girdiği çatışma sırasında şehit olması nedeniyle güvenlik görevlisi olarak Sağlık Bakanlığında göreve başladığını belirten Alkış, doktorla ilgili yaşanan olaya dair şu açıklamayı yaptı:

“PSİKOLOJİK OLARAK İYİ DEĞİLİM”

Olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Mehmet Alkış, “Boynumda, kafamın iç kısmında, dirseğimde ve bacaklarımda yaralar var. Özellikle şikayetçi olduk. Psikolojik olarak iyi değilim. Çalıştığım kurumdan 20 gün izin aldım” dedi.

ANNE VE BABASI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mehmet Alkış'ın babası Duran ve annesi Emine Alkış da doktor M.F.D. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na 'Ölünün hatırasına hakaret', 'Hakaret' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

DOKTOR KENDİSİNİ SAVUNDU

Doktor M.F.D. ise olayın anlatıldığı gibi olmadığını belirterek, “Şahıs aracını sürekli hastaların geçemeyeceği şekilde aracını park ediyordu. Daha önce defalarca yöneticiler tarafından uyarıldı. Olay günü ise çalışmamasına rağmen yine gelip aracını oraya park etti. Bir kan bağışçısı ise rahatsızlanınca onu yukarıya çıkarmak istedik. Bu sırada şahıs gelince ona ‘Arabanı burada bırakmamanı söylemiştim’ dedim. Daha sonra üzerime yürüdü aramızda tartışma çıkınca önce yanımdaki hemşireye yumruk attı. Daha sonra da bana saldırdı. Kimsenin şehit kardeşine küfür etmedim. Etsem bile sizce beni oradan sağ çıkarırlar mı? Yıllarca doğuda görev yaptım. Şehit askerlerimiz ve yaralı askerlerimizi tedavi ettim” ifadelerini kullandı.