Samsun'un Havza ilçesinde ayağa saçma isabet eden üniversite öğrencisi S.K, ilçe devlet hastanesine başvurdu. Ameliyathanesi ve diğer ekipmanlara sahip hastane, gereksiz sevk yaparak hastayı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Ambulans için de yapacak bir şey olmadığını söyleyen hastane çalışanları, ayağından vurulan öğrenciyi kaderi ile başbaşa bıraktı. S.K arkadaşlarının yardımıyla otobüsle 5 saatte ancak Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu.

ADLİ KAYIT AÇILDI

"Havza'da hastane yok mu "dedirten haberimizin ardından Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç'tan açıklama geldi. Oruç, hastanın kendi imkanları ile Havza İlçe Devlet Hastanesi'ne başvuruda bulunduğunu, adli kayıt açılan olayla ilgili hastanın radyolojik incelemeleri sonucu ilk müdahalesinin ardından 'damar ve sinir yaralanması komplikasyonu ortaya çıkabileceği' ihtimali düşünülerek Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildiğini açıkladı. 

HAVZA'DA DOKTOR KARAR VERDİ

Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yabancı cismin çıkarılması amacıyla ameliyat gerçekleştirildiğini söyleyen İl Müdürü Oruç, " Gece hastanemizde misafir edilen hastamız ertesi gün taburcu edilmiştir. Acil servise başvuran ve hekim tarafından sevk edilmesi önerilen her hastanın sevk edildiği kuruma ulaştırılması ambulans ile gerçekleştirilmemektedir. Acil servisten ambulansla yapılacak hasta sevklerinde, sevkin şekli ve ambulans gerekip gerekmediği hastanın tıbbi tablosunun ilgili hekim tarafından değerlendirilmesinden sonra karar verilen bir süreçtir. Hekimimiz hastanemize stabil, acil cerrahi müdahale gerektirmeyen, kendi akrabalarıyla birlikte gelerek ayaktan başvuran hastamıza sevk sırasında herhangi bir tıbbi müdahale gerekmediği değerlendirmesini yaparak, ambulansla sevke tıbben gerek görmemiştir "diye konuştu. 

Doktor uygun görmedi 

Havza'da üniversite öğrencisinin ayağından vurulduğu olay ile ilgili Sağlık İl Müdürü Oruç açıklama yaptı. Oruç, arkadaşlarının kolunda otobüsle 5 saat yolculuk yaparak hastaneye ulaşan öğrenci ile ilgili doktorun ambulans ile sevkine uygun görmediğini söyledi.