Sağlık Bakanlığı’nın halen görev yapan 22 bin sözleşmeli personelin sayısını 5 bin yeni kadro ilave ederek bine çıkardığı görüldü.

Halen görev yapan 22 bin sözleşmeli personelin sözleşmelerinin 31 Aralık tarihi itibariyle sona ereceği biliniyor. Bakanlık, yeni yılda var olan 22 bin sözleşmeli personel sayısına sadece 5 bin yeni personel ilave edecek.

Öte yandan 27 bin sözleşmeli personeli yeni yıl yaklaşmasına rağmen içeriği sır gibi saklanan yeni hazırlanan sözleşmenin imzalanacağı öğrenildi.

Sözcü Gazetesinden Latif Sansür tarafından hazırlanan haberde; Bakanlığın 27000 sözleşmeli personel alımıyla ilgili basında yer alan haberlerin algı olduğunu yazıldı.

Hizmet temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 2023 yılında uygulanmak üzere 27000 sözleşmeli sağlıkçı istihdam edileceği yönündeki haberler algı çıktı.

27 bin yeni personel istihdam edilmeyeceği, var olan 22 bin personelin sözleşmesinin 31 Ocak itibariyle fesih edileceği, 1 Ocak sabahı ise yeni alınacak 5 bin personel ile yeniden istihdam edileceği ortaya çıktı.

SÖZCÜ'nün ulaştığı Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilin Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği “4924 Sözleşmeli Personele Tebligat Yapılması” konulu resmi yazıda; “Bilindiği üzere Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7411 sayılı Kanununun 10 uncu maddesiyle 4924 sayılı Kanunda değişiklik yapılarak dağıtımı yapılacak sözleşmeli personel pozisyon sayısı 22.000'den 27.000'e çıkarılmıştır” ifadelerine yer verilerek yeni imzalanacak sözleşmelerin metinlerinin de yeniden hazırlandığına dikkat çekildi.

SÖZLEŞMELER YENİDEN HAZIRLANACAK

Bakanlık yazısında, 2023 yılı sözleşmeli pozisyonları için Hazine ve Maliye Bakanlığının vizeleme işlemlerinden sonra 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yeni sözleşme imzalanması planlandığı belirtilerek; “Sözleşmeli personel dağılımı ile ilgili olarak Bakanlığımız yeniden planlama yapmakta ve sözleşme metinleri de yeniden hazırlanmaktadır. Bu itibarla herhangi bir mağduriyete sebebiyet verilmemesi için mevcut bütün sözleşmelerin yıl sonu itibarıyla sona ereceği; 4924 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen sözleşmeli tabip ve uzman tabiplere mevcut haliyle sözleşmelerinin yenilenmeyeceğinin 30 Kasım 2022 tarihi mesai bitimine kadar tebliğ edilmesini önemle rica ederim” denildi.

Editör: Haber Merkezi