Dün gece sosyal medyada bir haber yayıldı. Sağlık Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yapan İzmirli 31 yaşındaki Dr. Berrin Akbal'ın ikinci kez yakalandığı koronadan yaşamını yitirdiği iddia ediliyordu. Ancak milletvekillerinin bile paylaşıp hükümeti eleştirdiği bu olay asılsız çıktı.

Doktor Berrin Akbal genç yaşta koronavirüs nedeniyle üstelik ikinci kez yakalanarak hayatını kaybetti denilen aslında yalan olduğu ortaya çıktı. İsmi geçen kişinin Sağlık Bakanlığı personeli olmadığı, hatta Berrin Akbal isminde bir kişinin de olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı personel listesinde böyle bir kişinin olmadığı bilgisine de haber merkezimiz ulaştı.

Kirli zihniyet, Facebook ve Instagram'da Ekim 2018 yılında açılan Berfü Çetinkaya isimli profilde yer alan fotoğrafları "Doktor Berrin Akbal Koronavirüsten Öldü" diyerek sosyal medya'da dolaşıma soktular. Egeli Hekimler gibi facebook sayfaları da bu yanlış bilgiye takipçilerine duyurdu. Üstelik haber dikkat çeksin diye sahte kişiyi Sağlık Bakanlığı Müfettişi olarak lanse ettiler.

31 yaşında olduğu ve koronadan öldüğü iddia edilen Dr. Berrin Akbal'a ait facebook hesabındaki tüm fotoğrafların Berfu Çetinkaya'nın instagram hesabından alıntı olduğu belirlendi.
Şimdi herkes Berrin Akbal sahte hesabının sahibini, sonra da bu doktorun öldüğünü yayan kişiyi merak ediyor.

İşe sosyal medyadaki o paylaşımlar:

Sorumlu yayıncılık ilkemiz gereği bizimde yer verdiğimiz bu haber nedeniyle ziyaretçilerimizden özür dileriz.