Sosyal medya üzerinden Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak istenmesine yönelik provokasyonlar devam ediyor. Son olarak bazı internet sitelerinde yer alan asılsız bir haber üzerine, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yayımladı. 

Açıklamada, 'Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi' başlığıyla servis edilen alçak provokasyon haberinin tamamen yalan olduğu belirtilerek, şu ifadeler yer aldı:

"Bazı internet sitelerinde yer alan 'Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi' başlıklı haberler üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür. Tokat Almus Toplum Sağlığı Merkezinde görevli bir hekimin, merkezde asılı olan Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çektiği ve şahsi telefonundaki bu fotoğraf üzerinde değişiklikler yaptığı anlaşılmıştır. Hekim, beyanında Almus ilçesinin kültürünü ve köylerin eski isimlerini öğrenebilmek için haritada bu değişiklileri yaptığını ifade etmiştir. Haberlerde iddia edildiğinin aksine, müdürlüğümüzde ya da bağlı sağlık tesislerimizde böyle bir harita bulunmamaktadır. İlgili personel hakkında müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır."