Sağlık Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Menderes Özer‘in gündeme getirdiği mahsuplaşma ile ilgili Bakan Koca ile Resmi Gazete’de ki çelişki yeni yönetmelikle ilgili tartışmaları daha da alevlendireceğe benziyor.

Bakan Koca “mahsuplaşma uygulamada tamamen kaldırılmıştır” diyerek “Ne sabit ek ödeme de ne de taban ödeme de mahsuplaşma olmayacak” açıklamasını yaparken Resmi Gazete’de yayımlanan ek ödeme yönetmeliğinde ise durum tam aksini gösterdi.

Bakan Koca'nın yaptığı paylaşımlar da hastanelerde bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesinin yapılacağı, sunulan en küçük hizmetin karşılığının olacağı, tek bir girişim bile sağlık çalışanlarının teşvik ödemesine yansıyacağı belirtilirken, EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNDE ise “temel ek ödeme tutarından mahsup edilir” ibaresinin yer aldığı görüldü.

SÇS Genel Başkanı Özer’de Bakan Koca ile yönetmelikteki çelişkiye dikkat çekerek yönetmelikte mahsuplaşma olacağına dair ibare varken Sağlık Bakanı Koca'nın ise “mahsuplaşma uygulamada tamamen kaldırılmıştır” dediğine dikkat çekti.

BAKAN KOCA YANILTILIYOR MU?

Yaşanan bu çelişkili açıklamalar sonrasında Bürokrasinin sağlık Bakanı Koca’yı yanlış mı bilgilendirdiği yoksa Sağlık Bakan’ı Koca’nın yönetmeliği hiç mi okumadığı yönünde tepkileri beraberinde getirdi.