Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevini bırakmak istediğini belirten Yetkin, bu kez de Medyascope'ta Ruşen Çakır'ın konuğu oldu ve kulis bilgilerini paylaşmaya devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa iddialarının yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevini bırakmak istediğini ifade eden Yetkin, herhangi bir görev değişikliği durumunda Koca'nın bakanlığı rahatlıkla bırakabileceğini iddia etti.

Fahrettin Koca'nın gitmeye yakın olduğunu düşünenlerdenim

Yetkin, "Fahrettin Koca mesleğiyle siyaseti arasında kaldı ve çok kötü sıkıştı. Bir yandan doktor olarak söylemesi gerekenler var. Onları son derece örtülü vaziyette satır aralarında söylüyor. Bu Kurban Bayramı'nda bile göz göre göre artık hangi lobi baskın geldiyse her şey serbest moduna girdik. Bayram boyunca verdiği mesajlara bakarsan sürekli olarak 'yayılıyor hastalık hem de her yerde yayılıyor' gibi mesajlar veriyordu. Bu mesajlar çelişiyordu Erdoğan'ın "Vatandaşımız bayramını doya doya yaşasın" mesajlarıyla.

Ben burada Fahrettin Koca'nın gitmeye çok yakın olduğunu, gitmek istediğini düşünenlerdenim. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok yakın. Şahsi doktorluğunu yapmış biri. Erdoğan o görevi şimdi başkasına verse Fahrettin Koca'nın hemen yarım saatte görevi devir teslim edip memnuniyetle ayrılacağını tahmin ediyorum" dedi.