Cumhurbaşkanı Erdoğan, ay başında yapılan kabine toplantısı sonrasında Adalet Bakanlığı'ndaki görev değişimiyle ilgili, "Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz normaldir. Kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Gerekirse kabinede yeni değişiklikler yapabiliriz" sözleriyle de değişikliklerin arkasının gelebileceği mesajını verdi.

Ülkemiz siyasetinin gündeminde yer alan önümüzdeki günlerde yapılacağı öne sürülen kabine revizyonunda kimlerin gideceği, kimlerin kalacağı siyasetin bugünlerde en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor. 

Bilindiği üzere eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ 1 yıl kadar önce Külliye'ye sağlıkta dönüşüm programının yeniden yapılandırılması ve düzenlenmesiyle ilgili 550 sayfalık rapor sunmuştu. 

AK Parti kulislerinde 3-4 bakanın değişeceği beklentisi dile getirilirken, "görevden alınacak bakanlar" listesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilk sırada sayılıyor.

AKDAĞ 550 SAYFALIK RAPOR SUNDU İDDİASI

Ankara siyasi kulislerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın yapılması düşünülen yeni kabine değişikliğinde adının yer almayacağı söylenmekte...

Konuşulanlara göre Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ yeniden Sağlık Bakanlığı'na getirilecekmiş... Hatta Prof. Dr. Akdağ'ın Külliye'ye yani Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlıkta dönüşüm programının yeniden yapılandırılması ve düzenlenmesi ile ilgili 550 sayfalık bir rapor sunduğu da iddialar arasında yer alıyor. 

Gerekçe olarak da 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın bakan değişikliklerinde hedefinden uzaklaştığı, uzaklaştırıldığı gösterilmiş... 

Yani, sağlıkta dönüşüm programının hedefine ulaşması için Prof. Dr. Akdağ'a yeniden bir şans daha tanınabilirmiş... 

"Olmaz olmaz" diye bir şey yok... Olur olur bal gibi olur!.. Prof. Dr. Akdağ yeniden Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturur mu, oturmaz mı bilemeyiz! Bu arada Sağlık Bakanlığı için ayrıca Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünivar'ın da adı geçmekte... Önümüzdeki günlerde kabine değişikliği gündeme geldiğinde kimin hangi makama oturacağını göreceğiz hep birlikte... 

AKDAĞ AK PARTİNİN VAZGEÇİLMEZ 12 İSMİNDEN BİRİYDİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili, 2002´den beri (25. Dönem hariç) 16 yıldır aralıksız olarak parlamentoda yer alarak, AK Parti´nin vazgeçmediği milletvekilleri oldular. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Prof.Dr.Recep Akdağ, Mehdi Eker, Taner Yıldız, Hayati Yazıcı, Mustafa Elitaş, Mustafa Ataş, Hakkı Köylü ve Bayram Özçelik AK Parti´nin vazgeçemediği milletvekilleri oldu. Bu milletvekillerinden 9´u vekilliğin yanı sıra AK Parti Hükümetlerinde Başbakanlık ve bakanlık görevini yürütürken, 3 milletvekili ise AK Parti Genel Merkezinde ve parlamentoda önemli görevler üstlendi. Erzurum Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 18 Kasım 2002´den 24 Ocak 2013´e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Akdağ, bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam´dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı´dır. 

RECEP AKDAĞ KİMDİR?

8 Mayıs 1960'ta Erzurum'da doğdu. Babasının adı Yahya, annesinin adı Zekiye'dir.Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman oldu. Bir yıl süreyle Londra'da kan hastalıkları üzerine çalıştı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcılığı, Satınalma Komisyonu Başkanlığı ve Tıp Dergisi Editör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak ders verdi. 1999'da profesör oldu. 100'ün üzerinde makalesi ve tebliği yayımlandı. 1996'da İstanbul Tabip Odasından "Yılın Makalesi" ödülünü aldı. 22 ve 23. Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette yeniden Sağlık Bakanlığı görevine atandı.İyi düzeyde İngilizce bilen Akdağ, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi