Şahsın, SABİM’i arayarak, “Doktoru öldüreceğim” dediğini öne süren Hekim Öz, Sağlık Bakanına seslendi.
Edinilen bilgilere göre; Şanlıurfa’da Aile Sağlık Merkezinde (ASM) görev alan Hekim Abdurrahman Öz, tehdit edildiğini iddia etti.

Sabah saatlerinde 39 yaşındaki bir hasta için eşi Gabapentin ilacını yazdırmak istedi. Hastanın sistemde raporunun görünmediğini hasta eşine aktaran Doktor Öz, ilacı yazma yetkisinin olmadığını söyledi. Doktor Öz’ün hastanın kendisinin de başvurması gerektiğini hasta eşine belirtmesi üzerine, hasta yakını ASM’den ayrıldı.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ni (SABİM) aradığı iddia edilen 39 yaşındaki M.E.’nin tehditler savurduğu ve ilaç yazmayan doktoru öldüreceğini söylediği öne sürüldü. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından arandığını ve tehdit edildiğini öğrenen Doktor Öz, yetkililerin “Dikkatli olun” uyarısında bulunduğunu kaydetti.

DOKTOR ÖZ: ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM!

AjansUrfa’ya yaptığı açıklamada şikayetçi olmak üzere Emniyet’e gittiğini belirten Urfalı doktor, sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi.

İşte, Doktor Öz’ün sosyal medyadan yaptığı açıklama:

“Şahıs SABİM’i arayıp doktoru öldüreceğini, şu an ASM’ye gittiğini söylemiş ve müdürlükte beni tedbir almam için uyardı. Emniyeti bilgilendirdim. Sayın Bakanım Fahrettin Koca, artık bir çözüm istiyoruz. Biz işimizi yapmak istiyoruz.”