Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı  Prof. Dr. Çelik, "Dernekle iletişime geçen hemşireler var. Bizim ülkemizin hemşire açığı var, önce kendi vatandaşımız iyi hizmet, hemşirelik bakımı alsın istiyoruz ama işsiz hemşireler var, çalışanlardan açlık sınırındakiler var. Ağır koşullar çok var. Biz istemesek de hemşire göçü başladı. Nitelikli hemşireler kaçmaya başladı" diye konuştu.

"İYİLEŞTİRMELER ADALETSİZ"

Hekim meslektaşlarının da emeklerinin karşılıklarını hak ettiğini vurgulayan Çelik, iyileştirmelerin hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarını da kapsaması gerektiğini ifade etti. Aksinin "adaletsiz" bir tutum olacağını öne süren Prof. Dr. Çelik, "Hakkaniyetli olmaz. Eşitlik ilkesine karşı. Etik de değil" yorumunu yaptı. Çelik; hemşirelik eğitimi, yönetimi, çalışma koşulları ve özlük haklarına ilişkin sıkıntılar yaşadığını söyledi.  

"HEMŞİRELER AÇLIK SINIRINDA YAŞIYOR"

Mevcut sorunların COVID-19 salgınıyla birlikte daha da derinleştiğini ifade eden Çelik, "Özlük haklarında özellikle maaş konusunda sıkıntılar var. 2600 ek gösterge; 4C, 4B'de çalışan meslektaşlarımızla ilgili sorunlar var. Ülke olarak baktığımızda yoksulluk sınırı 10 bin TL'nin üzerinde. Açlık sınırı da 3 bin TL civarı. Ülkemizde yeni mezun lisans hemşiresi 3 bin lira  maaş alıyor. 35 yıllık hemşire ortalama 4 bin 500 TL kazanıyor. Neredeyse açlık sınırında yaşıyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi