Karaman Cumhuriyet Mahallesi 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan hemşire silahlı saldırı sonucu yaralandı.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun hemşireye saldıran kişinin teyze çocuğu olduğunu açıkladı.

26 yaşındaki hemşire Emine A.’yı tabancayla yaralayan 28 yaşındaki saldırgan Hüseyin B. aynı silahla intihara kalkıştı.

Ağır yaralanan Emine hemşire ve saldırgan Hüseyin B. ambulanslarla Karaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

PLATONİK AŞK İDDİASI

Şüpheli Hüseyin B'nin daha önce de sağlık ocağına geldiği ve hemşire Emine A'ya çeşitli hediyeler vererek arkadaşlık teklif ettiği ancak her seferinde olumsuz cevaplar aldığı ileri sürüldü.

Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.

SALDIRGAN İLE HEMŞİRE TEYZE ÇOCUĞU

Olay sonrası hastaneye giderek yaralıların durumu hakkında bilgi alan Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.Saldırganın hemşireyi yaraladıktan sonra aynı silahla göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulunduğunu belirten Vali Akkoyun, şunları kaydetti:

"İki yaralının Eğitim ve Araştırma Hastanemizde şu anda ameliyatları devam ediyor. Emniyet ve sağlık birimlerimizin ilk belirlemelerine göre iki kişi teyze çocukları. Aralarında daha önceden tespit edilmiş bir husumetin olmadığı şu an için tespitlerimiz. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve tahkikat devam ediyor. Yaralılarımızın ameliyatları devam ediyor. Ameliyat sonrası ümit ediyoruz herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz."

PLATONİK AŞK İDİDALARINA CEVAP

Akkoyun, şüphelinin, hemşireye karşı duygusal yakınlığı olduğu ancak karşılık bulamadığı için olayı gerçekleştirdiği iddiasına ilişkin, "Sağlık ekiplerimizin ve emniyet birimlerimizin ilk belirlemelerine göre herhangi bir husumet olmadığı, aralarında özel bir konunun olduğu, teyit edilmemiş bir bilgi. Soruşturma sonrası durum netliğe kavuşacak." dedi.