Bekir Kasap’ın basın açıklaması şöyle:

....

Ülkemiz, birçok ülkenin aksine virüsle başarılı bir şekilde mücadele etmiştir. Bu etkin mücadelede Cumhurbaşkanlığı sisteminin ve Cumhur İttifakının etkisi açıktır. Cumhur İttifakı, bu ülkenin emniyet şeridi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ülkemizin ali menfaatlerine hizmet eden Cumhur İttifakına bağlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu ittifaka ve ülkemize kim kastederse karşısında olacağımızın bilinmesini istiyorum.

Bu virüs salgınına karşı sağlık personelimiz en ön cephede, hayatlarını hiçe sayarak görev yapıyorlar. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. İlimizde ise virüsün etkisini gösterdiği andan itibaren canla başla çalışan, ailesinden ve normal yaşamlarından feragat eden Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimliğine, doktorlarına, hemşirelerine ve tüm sağlık çalışanlarına şükranlarımı ifade ediyorum. Bayburt Devlet Hastanesi çalışanlarının üstün gayretlerine rağmen, İl Sağlık Müdürlüğünden kaynaklanan zafiyet nedeniyle huzurevinde ortaya çıkan olumsuz tabloya rağmen sürecin hafif şekilde seyretmesini sağlamışlardır.

Bir aile herhangi bir musibet karşısında nasıl kenetleniyorsa millet olarak bu salgın hastalık karşısında kenetlenmek suretiyle aziz milletimiz bu iradeyi göstermiştir. Ancak bu kenetlenme karşısında görevlerini umursamayanları da hoş göreceğimiz anlamına gelmemelidir. Memnune Evsen Huzurevinde ve Bayburt Devlet Hastanesinde Covid 19 vaka sayısındaki artış, İl Sağlık Müdürünün görevindeki zafiyeti nedeniyle ortaya çıkmıştır. Bu zafiyetin sonucunda ise maalesef can kaybı yaşanmış, birçok ailenin ocağına ateş düşmüştür. Bu zafiyete ve bu başarısızlığa rağmen İl Sağlık Müdürü neden hala istifa etmedi? Yoksa, kara bulutlar dağılınca unutulur, gider düşüncesiyle mi böyle rahat hareket etmekte?. Milliyetçi Hareket Partisi ihmalin ve bu kadar can kaybının hesabını sormakla mükelleftir.