Objektif ve tarafsız sağlık haberciliğinin yeni adı saglikpersonelihaber.net gerçeği en hızlı şekilde ziyaretçilerine ulaştırmanın sorumluluğu gereği, bugün Mersin Sağlık hakkında çıkan görevden alma haberlerini araştırdı.

Düğmeye kim yâda kimler tarafından basıldığı belli olmayan operasyon haberlerinin son durağı mersin sağlık yönetimi oldu. Mersin Şehir Hastanesi yapımını üstlenen firma yöneticileriyle anlaşamadıkları iddiasıyla sağlık yöneticilerinin görevden alındığı, İl sağlık müdürlüğünün hastane yönetiminden bazı kişilere baskı kurduğu, ilgili firmanın karışmaması gereken işlere karıştığı, yaşanan olaylar neticesinde Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü ve 2 Müdür Yardımcısı görevden alındığı yönünde yapılan haberler üzerine Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’ya görevden almalar ve diğer iddiaları sorduk.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ!

Yerel basın kaynaklı gösterilen haberlerde şehir hastanelerinin yönetimindeki kargaşa ve güç savaşları nedeniyle mersin sağlık yönetiminin karıştığı iddialarını Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan BAHÇACI’ya sorduk. Bahçacı, görevlerinin başında olduklarını, şuanda bende görevimin başındayım, diğer yönetici ve müdürlerde görevlerinin başında. Mersin Şehir Hastanesi Müdür ve Yardımcılarının görevden alınma gibi bir durumlarının söz konusu olmadığını açıkladı.

SAĞLIK YÖNETİCİLERİYLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLER, MERSİN SAĞLIĞA OPERASYON MU ÇEKİLİYOR SORUSUNU AKILLARA GETİRDİ!

Konuyla ilgili haber merkezimize ulaşan iddialara göre, haberlerin kaynağının menfaat çeteleri olduğu, kendilerine menfaat sağlamak için facebook paylaşımları yaptırdıkları, yayına verilen “Bu İlimizde Sağlık Sağlık Karıştı” şeklindeki haberlerin kaynağına da bu paylaşımların gösterildiği, bu şekilde de kendi menfaatlerine göre sağlık yönetimini dizayn etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.