Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına şiddete maruz kalan M.A. tarafından Temmuz ayında verilen dilekçeyle ilgili “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verilmesi de sosyal medyada tartışılmaya devam ediyor. Takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili Adalet Bakanlığı’nın “acil soruşturma” başlatması gerektiği yönünde talepler vatandaşlar tarafından dile getirildi.

Diğer tarafta Medikal Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, Sağlık Bakanı Koca’nın attığı tweeti alıntılanarak “yoksa bu işte bir iş var (mı)” yorumunda bulundu. Hastanenin faaliyetinin durdurulması sonrası 500’e yakın sağlık çalışanının günahı ne diyen Usta, süreçle ilgili tepkisini dile getirdi.

MUHARREM USTA: BU İŞTE BİR İŞ VAR (MI)

Tokat’ta özel hastanede yaşanan sağlık skandalıyla ilgili resmi twitter hesabından açıklama yapan Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, “Üzücü olayı öğrendiğin an derhal inceleme heyeti görevlendirdim. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sürecin sağlıklı yürümesi adına genel müdürü görevden alarak yerine vekaleten atama yaptım. Tüm detayları Sağlık Bakanlığımız ile paylaştım. Her yerde olduğu gibi sektörümüzde de insanlıktan nasibini almamış bu gibi karakterler az da olsa çalışmaktadır.

Sağlık gibi yüksek empati gerektiren sektörümüzden bu gibileri temizlemek boynumuzun borcudur. Olayı duyduğum an genel müdürü görevden aldım suç duyurusunda bulundum ve derhal inceleme heyeti gönderdim. Konu ile ilgili her türlü desteği vererek gerekenin yapılması konusunda üzerimize düşeni yapacağımızdan emin olabilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.