“Ankara Kuşu” adlı Twitter hesabı iki gün önce, AKP’li Mahmut Kaçar'ı etiketleyerek, “Sn vekilim hayırlı akşamlar. Onursal başkanı olduğunuz Sağlık Sen'den 15 bin TL maaş aldığınız doğru mudur?”  şeklinde soru yöneltti. Sağlık Sen’in Onursal Başkanı da olan AKP’li Kaçar bu mesajı, “Ne sağlık senden nede başka bir kurumdan hiç bir isim adı altında hiç bir maaş vb bir ücret almıyorum” şeklinde yanıtladı.

Mahmut Kaçar’ın “başka bir kurumdan hiç bir isim adı altında hiç bir maaş vb bir ücret almıyorum” dikkat çekti. AKP’li Başkan Yardımcısı Kaçar, devlet bankası olan Ziraat Bankası A.Ş., Ziraat Katılım A.Ş., Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş ile Ziraat Sigorta A.Ş.'nin yönetim kurullarında olduğu ortaya çıktı.

Ziraat Bankası A.Ş. geçen yıl Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin aldığı aylık net maaşı 19 bin 750 TL​ olarak açıklamıştı. Ziraat Katılım A.Ş. ise geçen yıl KAP'a yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyelerine aylık 20 bin TL'ye kadar maaş ödemesi yapılabilme yetkisi verildi.

Mahmut Kaçar, Ziraat Bankası A.Ş.'nin ve Ziraat Katılım A.Ş.'nin resmi internet sitesinde hala yönetim kurulu üyesi olarak görülüyor. Buna karşın AKP’li Kaçar, “Ne sağlık senden nede başka bir kurumdan hiç bir isim adı altında hiç bir maaş vb bir ücret almıyorum” diyor.

Kaynak:Odatv.com