Devlet hastanesinde çekilen görüntüler şaşkınlık yarattı. Bir vatandaş tarafından gazetemize ulaştırılan fotoğraflarda, hastaların yattığı servislerin depo gibi kullanıldığı ve hastane içinde kedilerin cirit attığı görülüyor

Bir vatandaş tarafından gazetemize ulaştırılan fotoğraflarda, ameliyata gidecek ya da ameliyattan çıkan hastaların yattığı servis odalarının depo gibi kullanıldığı, sokak kedilerinin ise hastanede cirit attığı görüldü. Fotoğrafları çeken vatandaş, kedilerin koridorlarda, hasta yataklarında ve sedyelerde görüldüğünü belirterek, “Burası steril olması gereken bir ortam ama gelin görün ki hastaların yattığı odalar depoya, ardiyeye dönüştürülmüş. Kediler, her yerde; bazen ameliyata hasta taşınan ya da acil vakalar için kullanılan bir sedyenin üzerinde, bazen hastaların yatırıldığı yatakların üzerinde, bazen de koridorlardalar. Mecburiyetten kızım 2 gün orada kaldı, doktorumuz çok iyi olduğu için ameliyatı orada olduk. Düşünün ki odada 2 hasta var. ‘Hastanenin araç ve gereçleriyle bunlar burada mı kalacak?’ diye sordum. ‘Ne yapayım eve mi götüreyim?’ cevabını aldım hasta bakıcıdan. Ama o da haklı! Eve mi götürsün? Bir sürü insan ameliyat oluyor, hijyen sıfır, anlatılmaz yaşanır bir hastane.” dedi.

KİST YAPAR

Bilgisine başvurduğumuz bir veteriner hekim ise kedilerin 3 ayda bir aşıları yapılmadığı durumlarda tüylerinin kist yapma ihtimali söz konusu. Bahsettiğiniz gibi hastane ortamında aşısız sokak kedileri var ise bu çok tehlikeli bir durum. Bu kedilerin insanları ısırması ya da tırmalaması ihtimalini söylemiyorum bile” dedi.

Kaynak:Kocaeli Barış Gazetesi