23 yaşında doktor (3 yıl mecburi hizmet)

30 yaşında Nöroloji Uzmanı

31 yaşında Yardımcı Doçent

33 yaşında Doçent

34 yaşında Sağlık Bakanlığının açtığı sınavla Klinik Şef Yardımcısı

39 yaşında Sağlık Bakanlığının açtığı sınavla Klinik Şefi oldum. 

Onlarca asistanın yetişmesine  katkıda bulundum

Hastane Eğitim Planlama ve Koordinasyon Kuruluna seçimle girdim. İzmir Tabip Odası Yönetim ve Onur kuruluna seçimle girdim. Hastane Etik Kurulu üyeliği ve Başkanlığı yaptım.

İzmir’deki ilk İnme merkezinin kurucusu oldum.

Yurt içi ve dışı dergilerde yayınlanmış 200’ü aşkın makale, poster ve bildiri, çok sayıda atıf, Vertigo konusunda yazılmış kitabım vardır

Sınavla kazandığım, Sağlık Bakanı imzası ile başladığım, büyük bir ütopya ile yürüttüğüm Klinik Şefi görevim - dolayısıyla kurmuş olduğum klinik, uzmanlarım, asistanlarım - 2012 yılında çıkarılan bir yönetmelikle ve hastane tıbbi sekreteri imzalı tebligat ile elimden alındı. Klinik akademik kurul kararı ile sorumlusu olduğum Nöroloji İnme ve Yoğun Bakımında çalışmam engellendi

Daima sınav veya seçimle kazandığım tüm unvanlarımı ve mesleki yaşamımı başarının, emeğin, liyakatin değerinin kalmadığı 25 Şubat 2021 tarihinde 60 yaşında noktaladım.

Bu yazı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde de iyi hizmet ve iyi eğitim verilebileceğini kanıtlamış bir Hoca’nın, hak ve adaletten sapılması, liyakat yerine, bilimsel olmayan kişisel özelliklerin seçme kriteri yapılması ile yok edilen ülküsüne dair tarihe düştüğü nottur.

Hoşça kalın.

Mehmet ÇELEBİSOY