Hastane personelinin alanları dışında çalıştırılmasının kendilerini demoralize ettiğini söyleyen Acun, “Örnek vermek gerekirse mesela bir hemşirenin herhangi bir genel idari hizmetler personeli, yardımcı hizmetler sınıfı, teknik hizmetler personeli veya bir tıbbi sekreterlik pozisyonuna getirilmesi durumu.” ifadelerini kullandı.

Acun, “Aynı şekilde hemşirenin yerine yoğun bakımda çalışmak üzere bir anestezi teknikerinin verilmesinin doğru bir anlayış olmaktan ziyade bunun hasta sağlığını ciddi şekilde olumsuz etkilediğini düşünüyoruz. Sağlık Bakanlığı, çalışanların her türlü pozisyonda görevlendirilmesi istendi. Ancak bu görevlendirme bir anestezi teknikerinin filyasyon da çalıştırılabilmesi farklıdır, hemşirelik yapması ayrı bir durumdur. Hemşirelikte telafisi olmayan hatalara neden olabilir. Onun için bunu ciddi şekilde değerlendirmek gerekiyor.” dedi.

Bunu liyakate dayanmayan yönetici anlayışı, ego ve keyfiyetin tatmini olarak nitelendiren Acun, “Yani bir anestezi teknikerini hemşirelik hizmetlerine bir diğerini idari pozisyona vermek çok da kurumun veya hastanın yararını düşündüren bir olay değildir. Bu açıdan ciddi şekilde sağlıkta yapılan görevlendirmelerin ve verilen hizmetlerin sorgulanması gerekir.” şeklinde konuştu.

“Biri idari işlere kayırılırken bir diğerine iş dayatılmasını doğru bulmuyoruz”

Aşırı derecede vaka sayısının artması durumunda hiçbir branş fark etmeksizin her pozisyondaki çalışanın elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizen Acun, “Çünkü şu anda yaşadığımız durumun savaş alanındaki bir cephe gibi görülmesi gerektiği gibi sahip olunan imkanların da doğru şekilde kullanılması lazım. Yani hastanede mevcut hemşire sayısı yetersiz kalması durumunda diğer branşlardan takviye yapılması son derece normaldir ve biz buna kesinlikle karşı değiliz. Ancak birinin idari işlere görevlendirilerek kayırılırken bir diğerine iş dayatılmasını doğru bulmuyoruz.” dedi.