Valilikten yapılan açıklamada, Sarıkamış ilçesinde görev yapan bir doktor ile apart otel görevlisi arasında çıkan tartışmanın bazı sosyal medya hesaplarında çarpıtılarak paylaşılması üzerine konuyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sarıkamış ilçemizde görev yapan ve bir apart otelde kalan doktor ile resepsiyon görevlisi arasında 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nda belirtilen iş ve işlemlerden kaynaklı tartışma neticesinde bahse konu olay emniyet birimlerimize intikal ettirilmiştir. Şahısların birbirinden karşılıklı şikayetçi olmaları üzerine kendi istekleri doğrultusunda polis merkezine getirilmiş, burada gerekli iş ve işlemler yapılmıştır. Konu ile ilgili soruşturma işlemi adli makamlarca yürütülmektedir."

Apart otelin avukatı Kemalcan Hotamış da yaptığı açıklamada, "Müvekkilime ait otelde, konaklamakta olan şahsın odasına bir misafir geldi. Yasal yükümlülükler gereği misafir olarak gelen şahsın kimlik bilgisinin sunulması gerektiği müşterilerimize aktarılmıştır. Müşteri ise kimlik ibraz etmekten imtina etmiştir. Bunun üzerine kolluk kuvvetleri durumdan haberdar edilmiştir." ifadesini kullandı.

HABERİN GEÇMİŞİ

Kars’ta görev yapan bir doktor, kaldığı aparta gelen arkadaşının kimliğini apart görevlilerine vermeyip haklarını koruduğu için fuhuşla suçladı. Polis memuru tarafından karakola götürülmek istenilen doktor, gerekçe olarak arkadaşının ‘şüpheli’ olarak adlandırıldığını söyledi. Doktor, kaldığı aparttan ayrılmak zorunda bırakıldı.

Kars’ta doktor olarak görev yapan bir kadının kaldığı aparta arkadaşı misafir olarak geldi. Doktorun kaldığı ‘Başaran House Apart Otel’ isimli apart görevlisi, doktorun misafirinin kimliğini görmek istedi. Görevli,  doktorun kimliği vermemesi üzerine durumu apart sahibine bildirdi. Misafirinin ‘kadın mı erkek mi’ olduğu sorulan doktor, bu bilgiyi vermeyerek haklarını korudu. Bunun üzerine doktorun kapısına polis memuru gönderildi.

ŞİKAYETİNİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDI

Evi aramak isteyen memur ve görevlilere izin vermeyen doktor, “Herkeste aynı örümcek kafalılık var” dediği gerekçesiyle karakola götürüldü. Doktor hakkında tutulan tutanağın gerekçesi olarak arkadaşının ‘şüpheli’ olduğu gösterildi. Doktor, “Peki bana nasıl tanımadığım bir insan tarafından ısrarla misafirimin cinsiyetinin sorulabileceğini sorguladınız mı?” demesi üzerine polis memuru tarafından ‘saatlik fuhuş diye bir şey var sonuçta’ cevabını aldı. Fuhuşla suçlandığını söyleyen doktor, kendisine gösterilen tavır sebebiyle şikayetini geri almak zorunda kaldığını ifade etti.

Kaldığı aparttan eşyalarını almak isteyen doktorun yolu kesildi. Tehdit edildiğini söyleyen doktor, apart görevlisi tarafından takip edildi. Aparttan ayrılmak zorunda bırakılan doktor, karakolda gördüğü muamele sebebiyle yeniden polisi arayamadığını söyledi.

Doktor sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olayı şöyle duyurdu: