İzmir'de bugün yapılacak olan toplantı ve açılışlara katılmak isteyen AKP'liler için İzmir'deki tüm kamu hastanelerinde gece saat 01.00'a kadar PCR servislerinin açık tutulduğu iddia edildi.

Dr. Ergun Demir, partililerin hastanelere büyüklüklerine göre 300-500'er yönlendirildiğini söyledi.

Demir, “İzmir'e gelecek olan AKP Genel Başkanının katılacağı  açılışlara, toplantılara, mitinglere  davet edilenlere algoritmaya ve kılavuza aykırı olarak hiçbir kriter/semptom aranmaksızın tarama amaçlı olarak devlet hastanelerinde ve kamu sağlık kurumlarında bu gece saat 01.00' e kadar ücretsiz PCR testi yapıldı. Hiçbir semptom olmadan, isteğe bağlı testlerden ücret alınması gerekirken, bu testlerin maliyetleri Sağlık Bakanlığına, dolaysıyla halka ödettiriliyor” tepkisini dile getirdi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILMAYAN TESTLERİN AKP'LİLERE YAPILMASI VİCDANI RAHATSIZ EDER”

TTB'nin düzenlediği Beyaz Yürüyüş için  kent dışında olduğunu söyleyen İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı da böyle bir iddianın kendilerine de ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

* Eğer iddia doğru ise kesinlikle kabul edilebilir değil. Ülkemizde PCR testlerinin kamu hastanelerinde ne şekilde yapılacağı ile ilgili algoritmalar var.

* Temaslılara bile semptom yoksa PCR testleri yapılmıyor. Eğer semptom varsa algoritmalar kriterler uygulanıyor.

* Hiçbir semptom, algoritmaya göre test yapılmasını gerektirecek bir şey yoksa bu durumda ücret ödenerek yapılıyor.

* Parti mitingi için ücretsiz bir şekilde PCR yapılması Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı algoritmaya aykırı bir davranıştır, yapılması kabul edilemez.

* Çifte standart. O zaman diğer vatandaşların da istediği zaman PCR testlerinin yapılması gerekir.

* Kaldı ki sağlık çalışanları riskli durumlarda çalışırken bile talep etmemize rağmen bu tür tarama testleri yapılmadı.

* Parti mitingleri için bunun yapılması kamu vicdanını rahatsız eden bir durumdur.

Kaynak: SÖZCÜ