Koruyucu’nun Adana Şehir Hastanesinde görev yaptığı, odyometrist unvanında çalıştığı öğrenilirken Annesi Gülizar Koruyucu ise oğlunun mobbinge maruz kaldığını söyledi.

Adana Şehir Hastanesi'nde "kamuyu zarara uğratma" soruşturmasında ifade veren oğlunun, hakkında ifade verdiği Odyoloji sorumlu doktoru tarafından uzun bir süre mobbinge maruz bırakıldığını ifade eden Gülizar Koruyucu, oğlunun ölümünde sorumluluğu olanların cezalandırılmasını istedi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Evrensel'den Volkan Pekal ve Tuğba Eroğlu'nun haberine göre Duran Can Koruyucu, nisan ayında yaşamına son verdiğinde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Odyoloji Bölümü'nde 4 yıldır odyometrist olarak çalışıyordu. Koruyucu, hastanede "kamunun zarara uğratılması" ile ilgili yürütülen soruşturmada ifade verdikten sonra giriş çıkışları takip edilerek mobbinge maruz kaldığını ailesine anlattı. Koruyucu’nun ailesi, oğullarına mobbing uyguladığını iddia ettikleri sorumlu doktor ve 2 kişi hakkında "Görevi kötüye kullanma, iş yerinde çalışma hürriyetinin ihlali, hakaret, psikolojik baskı ile eziyet" suçlarından şikayette bulundu.

SORUŞTURMA KAPATILDI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı intihar kararını kuvvetlendiren bir kişi olduğuna dair bir delil bulunmadığını ifade ederek soruşturmayı kapattı. Aile karara itiraz etti.

'YILDIRMAK İÇİN ELLERİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMIŞLAR'

Koruyucu ailesi, yolsuzluğu gören oğullarının suçun parçası olmayı reddetmesi üzerine mobbingle karşılaştığını söyledi. Baskılar sonrası oğlunun stres bozukluğu yaşadığını söyleyen Anne Gülizar Koruyucu, oğlunun giriş çıkışlarının kontrol edildiğini, odasına giren çıkanların takip edildiğini söyleyerek, "Bir sürü odyometrist olmasına rağmen hastalar arka arkaya ona gönderiliyor. Yıldırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmışlar. Başka yere geçmesine izin de vermemişler" dedi.

TANIK OLARAK İFADE VERMİŞTİ

Duran Can Koruyucu, 3 kulak burun boğaz uzmanı doktor hakkında yanlış ölçümlerle hastaları belirli bir şirketten işitme cihazı almaya yönlendirmek suretiyle kamu kurumunu zarara uğratma iddiası ile başlatılan ve halen devam eden soruşturmada tanık olarak ifade vermişti.