Türkiye, tüm dünya ülkeleri gibi geçtiğimiz Mart ayından bu yana ölümcül virüs Kovid-19 ile mücadele ediyor. Salgınının en kısa sürede sona ermesi için sağlık çalışanları gece gündüz demeden virüs ile mücadele ediyor.

Kovid-19 süreci ve sağlık çalışanlarının mücadelesi hakkında bir açıklama yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, bu dönemde çalışanlarının motivasyonunu düşürecek hareketlerin yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Tüm sağlık çalışanlarının haklarının ödenemeyeceğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’da yapılan sağlık çalışanlarına yönelik yer değiştirmeleri ise eleştirdi.

“SORUŞTURMA DAHİ AÇILABİLİR”

Ancak ilimizde bu zorlu süreçte dahi doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın motivasyonunu zedeleyecek, morallerini zayıflatacak işler yapılmaktadır. Maalesef ilimizde birçok sağlık çalışanlarımızın yerleri ya değiştiriliyor ya da değiştirilmek isteniyor. Sorunlu sağlık çalışanlarının tabi ki yeri değiştirilebilir. Hatta soruşturma dahi açılabilir. Ama bu soruşturmaları ya sağlık il müdürlüğü ya da başhekimler yapmalıdır. Biz siyasetçilere bu süreçte düşen görev başta ilimizde görev yapan sağlık çalışanları olmak üzere tüm yurdumuzda çalışan sağlık personellerin ek ödemelerinin çözümü ve emeklilikteki hak kayıplarını engelleyici yasalar çıkartabilmek için mücadele etmektir” diye konuştu.

“SÖZLEŞMELER, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI TEHDİT GİBİ KULLANILMAMALI”

Kütahya’da sağlık personelleri üzerinden yapılanları kaygı ile izlediğini dile getiren Erbaş “İlimizde sağlık çalışanlarının sözleşmeleri gündeme geldiği günden bu yana maalesef sağlık çalışanları üzerinden oyunlar oynanmaya başlanmıştır. Sözleşmeler, sağlık çalışanlarını bir tehdit unsuru gibi kullanılmamalıdır. Sözleşmeler yapılırken, çalışanın siyasi düşüncelerinden daha çok çalışmasına, performansına ve gayretlerine bakılmalıdır” dedi.