G.E.’nin 2 yıl boyunca hastaneye gitmeden çalışmış gibi gösterildiği iddia edilirken bu durumu hemşirenin eşinin Hastane Başhemşiresini 2 yıl önce Saraybosna ve Makedonya’ya tatile göndermesi olduğu ileri sürüldü.

Hastane Başhemşiresinin kişisel herhangi bir masraf yapmadan gittiği tatil karşılığında Pandemi bahanesiyle hemşirenin işe gelmemesini sağladığı Denge Gazetesinde yer alan haberde ileri sürüldü.

Gümrük Müşaviri olarak görev yapan hemşirenin eşinin, hemşireler günü dolayısıyla düzenlenen eğlence de yer alması ve hastane yönetimine teşekkür etmesi ise iddiaları güçlendirdiği yönünde yorumlandı.

Diğer taraftan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımda ilde görev yapan pek çok idareci ile birlikte hemşirenin gümrük müşaviri eşinin de yer aldığı fotoğraf dikkat çekerken paylaşımda kullanılan ifadeler ise şu şekilde oldu: “Gazi Devlet Hastanemiz tarafından Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası vesilesiyle SBB Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen geceye sağlık çalışanlarımız ve yöneticilerimiz katıldı. Gecede sahne alan sanatçı Coşkun Sabah eşliğinde kutlanan gecede pasta kesimi gerçekleşti”